Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Radio] Freya Piryns (Groen!) en Cathy Berx (CD&V) over Angelica

[Radio] Freya Piryns (Groen!) en Cathy Berx (CD&V) over Angelica

ANTWERPEN -- Wat denken politici over de zaak Angelica? Radio Centraal vroeg het aan Freya Piryns (Groen!) en Cathy Berx (CD&V).

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (6.4 MB)

Cathy Berx legt de nadruk op het feit dat (de ouders van) het meisje nooit enige moeite gedaan hebben om legaal het land binnen te komen en hier dus illegaal verbleven. Ook voor de Formateursnota is een legaal verblijf een noorzakelijke voorwaarde voor regularisatie.

Voor Freya Piryns moet, los van formele “wettelijkheid” van vluchtelingen, rekening gehouden worden met de situatie waarin die zich bevinden. Ze gaat verder en pleit voor een voorlopige opschorting van alle uitwijzingen zolang er alleen een regering van lopende zaken is.

Radio Centraal