Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Audioverslag 1] Independent-journalist Robert Fisk in Vooruit Gent

[Audioverslag 1] Independent-journalist Robert Fisk in Vooruit Gent

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (12.66 MB)

Fisk8.JPG

GENT--Donderdag 23 maart was dr. Robert Fisk, journalist bij The Independent, te gast in de Vooruit in Gent. Robert Fisk is al dertig jaar oorlogscorrespondent in het Midden-Oosten. Al die tijd woonde hij in Beiroet en was hij er getuige van cruciale historische momenten. In Gent kwam Fisk een eredoctoraat van de faculteit politieke en sociale wetenschappen in ontvangst nemen en hij sprak er ook voor een volle zaal over zijn boek 'De grote beschavingsoorlog. De verovering van het Midden-Oosten'.

Indymedia kreeg de toestemming om de lezing integraal op te nemen. Luister en ontdek nog maar eens dat wat we als 'nieuws' voorgeschoteld krijgen allesbehalve een realistisch beeld van de trieste werkelijkheid is.