Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een container voor sperma

Een container voor sperma

De oude garde van Studio Herman Teirlinck gaat aan niemand voorbij. In bijna elke Vlaamse film of fictiereeks zit wel een acteur met een diploma van de beroemde school. Maar wat de school recent doormaakt kan bijna niemand zeggen. “Die school bestaat toch niet meer?”, luidt het. Maar het Herman Teirlinck Instituut van vandaag leeft wel degelijk voort. Dat bleek in een toonmoment van het eerste en tweede jaar kleinkunst gisteren.

“Hoe zou het zijn om een container voor sperma te zijn?” zingt Valerie Schiemsky in haar lied over de Antwerpse hoeren. Als ik haar vraag waar ze de inspiratie voor haar liederen vindt zegt ze doodleuk dat ze gewoon door de hoerenbuurt liep en haar opeens lied te binnen schoot.
De zeven eerstejaars werkten samen met Wigbert Van Lierde aan ieder twee liedjes. De tekst en muziek maakten ze volledig zelf en werden hierin alleen begeleid door Van Lierde.

De studenten werkten al een heel jaar enorm hard met een onuitputtelijk enthousiasme en doorzettingsvermogen. Dat zag je dan ook duidelijk op het toonmoment. De kelder van het oude Studiogebouw was volgestouwd met instrumenten, versterkers, microfoons en kabels. Daartussen verdwaalden een paar bankjes met hier en daar een ouder, een paar vrienden en enkele docenten.

Elke student zong een eigen lied, met gitaar, aan de piano of gewoon aan de microfoon. Ondertussen begeleidden de medestudenten met backing vocals en allerhande instrumenten. De zenuwen maar aan de andere kant ook het zelfvertrouwen en de passie stroomden vlotjes via de microfoons door de zaal en wisten het publiek te grijpen.

Ondertussen repeteerden de studenten van het tweede jaar woordkunst in hetzelfde gebouw en speelden de studenten van het tweede jaar kleinkunst ook een voorstelling. Dat het Herman Teirlinck instituut leeft is dus een feit. Zelfs meer en meer studenten uit Nederland beginnen aan de school. Nederlandse studente Brechtje Kat wist het Vlaamse publiek gisteren extra te charmeren met haar lied over het boerenleven in haar Hollandse geboortedorp. Opkomend talent is verzekerd met de nieuwe lichting studenten in Antwerpen.

een puike samenvatting,

een puike samenvatting, geschreven door een gedreven jonge journaliste die schrijft met kennis van zaken en met een levend enthousiasme. Wat plezierig om gestroomlijnde woorden en vooral veel gevoel te lezen in dit artikel. Ga zeker door jonge schrijfster en bezieler van de dramatische kunsten en gezang.
een fan