Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste staking op Second Life

Eerste staking op Second Life

BRUSSEL -- De vakbond die de 9000 werknemers van IBM in italië vertegenwoordigd organiseert een staking. Een virtuele staking. De vakbond roept alle avatars (zoals de alter ego's heten) op om deel te nemen aan het virtuele piket bij IBM op de website van Second Life.

22.3DF0uni.jpg

De Uni-avatar op Second Life

De werknemers van IBM Italië in de stad Vimercate vroegen een kleine loonsverhoging, maar kregen een loosnvermindering doordat IBM besliste om de resultaatgebonden verloning niet langer uit te betalen. Schandalig voor een bedrijf dat grote winsten maakt, vond de vakbond Rappresentanza Sindacale Unitaria (RSU).

De vakbond besliste om een staking te organiseren op Second Life. IBM is zeer actief op deze website die een virtuele wereld creëert en gebruikt Second Life voor haar marketing. De Europese vakbondskoepel Uni sluit zich aan bij de actie en stakingskits uit waarmee je aan de slag kan bij de virtuele piketten en zo de marketing van IBM kan dwarsbomen.

Meer info voor wie wil mee doen:
www.union-network.org

second life oproer

Ter informatie voor wie geïnteresseerd is in virtuele sociologie: misschien is dit wel de eerste staking, maar betogingen zijn in het verleden al vaak voorgekomen. Inclusief bekladden van eigendommen van hun doelwitten.

second life oproer: links