Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De ramadan in Molenbeek

De ramadan in Molenbeek

Gisteren is de Ramadam begonnen en dat voel je hier in mijn buurt. Overal worden er dadels verkocht en grote flessen karnemelk. Bij de bakkers liggen er bergen kantwerkachtige gebakjes overgoten met honing .
Je ziet hier meer dan anders mensen rondlopen met eten, het is net alsof er dan meer wordt gegeten.

In de caleidoscoop hoor ik dat het voor de vrouwen een maand van lekker eten maken is en dat we nu niet moeten afkomen met avondaktiviteiten. Alles wordt daar op een laag pitje gedraaid.

Tussen 7 en 8u30 was er geen kat op straat en toen ik terug kwam van de toneelles was het alsof er bussen met mannen waren toegekomen, die daar samen stonden te palaveren op de Parvi.

Wat ik niet goed begrijp is dat de mensen niet juist wisten wanneer het nu juist begon? Als ik het goed voor heb heeft de stand van de maan daar iets mee te maken. Maar dat is toch al lang vooraf geweten wanneer het volle maan is, dus moet het nog iets anders zijn, iets dat ik niet snap.

Iedereen loopt hier rond met een soort kalender.
Het brengt in ieder geval de mensen samen. 's Morgens de vrouwen op straat en 's avonds de mannen naar de moskee en op straat. Tot zover het begin van de ramadam in mijn buurt.

Mieke

Gepost door Mieke
14.09.2007

Tags