Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

450 mensen op DrupalCon in Barcelona

450 mensen op DrupalCon in Barcelona

Van 19 tot 22 september was Barcelona het decor van de halfjaarlijkse DrupalCon(ferentie). Vier dagen lang kon je er presentaties & workshops volgen of deelnemen aan een van de hacking-sessies om problemen in Drupal op te lossen of de functionaliteit ervan te verbeteren. Kortom: Barcelona was even "het centrum van het Drupal-universum" (dixit Bert Boerland tijdens de openingssessie). Ik zet hieronder enkele hoogtepunten op een rijtje, zowel persoonlijk als voor Indymedia.be:

- Enkele weken geleden voerden we enkele aanpassingen uit aan de Indymedia.be-website. Tijdens heel wat DrupalCon-sessies werd bevestigd dat die veranderingen betekenen dat we nog een heel eind verder kunnen met Drupal. De modules die we op deze website gebruiken, worden immers heel erg gesteund in de Drupal-community - omwille van hun kwaliteit en omdat er intussen heel wat (grote) website van afhangen. Met andere woorden: we zitten op de goeie weg.

- Heel wat opgestoken van andere media-websites die op Drupal draaien: NowPublic.com, New York Observer, Rue89, ... Daarnaast ook veel ideeën opgedaan om onze Drupal-implementatie te verbeteren en uit te breiden. Werk aan de winkel dus.

- Het gaat goed met Drupal :) De zaken die ik gezien heb, bevestigen voor mij dat Drupal een kwalitatief zeer hoogstaand open source project is, zowel wat de software als de community betreft (zie lager). Tegelijk blijven er heel wat zaken op te lossen: marketing, de vindbaarheid van goeie documentatie voor beginners - daarmee aansluitend, de 'vriendelijkheid' van Drupal.org voor beginners, verbeteringen aan de user interface, ... Er is een voelbare, sterke drive om Drupal nog veel beter te maken.

- Voorstelling van Panels 2: een fantastische module die het creëeren van flexibele & complexe lay-outs vergemakkelijkt en dit ook mogelijk maakt voor mensen die niet programmeren.

- De Barcelona-trip was ook voor het Krimson-team een topper. Veel Drupal'ers ontmoet en gesproken, goeie contacten gelegd, en samen een heel coole reis gehad.

- DrupalCon = Drupal community in live action. Bugs fixen, nadenken over functionaliteit, werken aan verbeteringen in Drupal, samen pinten pakken, geekin' out, ... Er werden tegelijk heel wat mogelijkheden aangereikt om actief te worden in de Drupal community, ideaal voor mensen die willen bijdragen aan het project maar tot nu toe niet goed wisten hoe, wat, ...

Presentaties en video's zijn te vinden op http://barcelona2007.drupalcon.org/ . Nogmaals een dikke proficiat en dankjewel aan het DrupalCon2007-team voor de organisatie van de conferentie.

brunodbo

Gepost door brunodbo
24.09.2007