Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Flatuleren

Flatuleren

Ik lig er al nachten wakker van, vorige week hoorde ik op de radio, dat het flatuleren en boeren van koeien slecht is voor het milieu. De maag produceert brandbaar methaan en dat bevordert de opwarming van de aarde.
Ik ben op onderzoek gegaan en heb uit betrouwbare bron vernomen dat een koeien oprisping, verschrikkelijk stinkt. Ik heb dit uiteraard, niet van nabij, gedubbelcheckt en het blijkt waar.
Als vleeseter met een autistisch geheugen over de herkomst van mijn beefsteak, ben ik nogmaals met mijn neus in de ...euh... koeienvla gedrukt. Mijn eetgedrag is niet echt verantwoord.
Ik raad de rokers onder ons aan, nooit een sigaret in de nabijheid van een koe aan te steken. Als zij juist .... ja, dan kost dit minstens je haar of erger nog een verblijf in een brandwonden centrum.
MAAR er is hoop, er is een speciale voeding ontwikkeld waardoor de runderen minder gassen produceren, daarbij gaan de fokkers de dieren ook nog selecteren op hun maagflora, met een verdere daling van de broeikast gassen tot gevolg.
Gelukkig, gered door de wetenschap, laat komen die BBQ om daarna met een tevreden geweten een sigaartje aan te steken op een koeienwei voor rokers en indoezelen bij de muziek van 'What a wonderful world'

;-)

En dan hebben we het nog

En dan hebben we het nog niet gehad over flaturerende geiten die op stal staan,...ook de moeite waard,....vooral de geluidsact is de moeite!! :-) (De geur ook, al wordt deze overheerst door de geur die aan de sik van de bok hangt,....en de ganse stal in weelderige dampen huld,...)

Luc

Gepost door Luc
09.10.2007

Tags