Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Sicko in België, Fictie of Realiteit?

Sicko in België, Fictie of Realiteit?

Antwerpen - Op de trappen van Metropolis stonden ACV en ABVV militanten, sommigen verkleed in arts, samen pamfletten uit te delen om de mensen aan te sporen naar Sicko te gaan kijken en na te denken over de plannen om het Arbeidsrecht, het Kindergeld en de Ziekteverzekering te splitsen.

IMGP0749.jpg

Zie ook "Met Indymediareporters naar Sicko": http://www.indymedia.be/nl/node/24463

IMGP0765.jpg

Links Dirk Van Duppen van Geneeskunde voor het Volk.

Op de folder die u uitdeelt staat “Sicko in België...Fictie of Realiteit”, maar ook “Splitsing van de Sociale Zekerheid” wat is het verband?
In België is Sicko reeds realiteit. Ik ben zelf huisarts. Ik heb vrijdag op Terzake drie patiënten gebracht, die zich in dit rijke België, in de schulden hebben gestoken, om hun ziektekosten te betalen. Het uiteindelijke doel van de splitsing van de Sociale Zekerheid, is een verdere privatisering en commercialisering van deze sector, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten. “Sicko' van Michael Moore toont het Amerikaans systeem, waar de ziekteverzekering volledig privé is, met als resultaat, geen geld, geen hulp. Moore toont zelfs, dat de privémaatschappijen er alles aan doen om niet te moeten betalen en zo grote winsten realiseren op de rug van de patiënten (= hun klanten).

IMGP0775.jpg

Thomas Baeyens

U bent hier van CAP, voor een andere politiek, waarom?
Ik denk dat de vakbondsstrijd, waar we uiteraard achter staan, niet los kan staan van een politieke strijd. Uiteindelijk wordt er op politiek niveau beslist en dan moet je daar zelf ook in vertegenwoordigd zijn.