Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Greenpeace vreest antiklimaatregering

Greenpeace vreest antiklimaatregering

BRUSSEL -- “Zoals de kaarten nu op tafel liggen, stevent België af op een antiklimaatregering.” Dat is het harde verdict van Greenpeace over de huidige regeringsonderhandelingen. Om het tij alsnog te keren, voerde Greenpeace maandag actie aan het parlement waar de onderhandelingen plaats vinden.

_MG_4106.JPG

(foto's greenpeace)

Voor de verkiezingen zag het er nog goed uit. Greenpeace legde alle partijen een vragenlijst voor. Bleek dat alle partijen gewonnen waren voor ambitieuze maatregelen om het klimaat te redden. “De concretisering van die beloftes terugvinden in de huidige Leterme-nota is zoeken naar een speld in een hooiberg”, zegt Greenpeace nu.

Volgens de milieubeweging stelt de toekomstige regering geen duidelijke doelstellingen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en zijn er ook geen plannen om concrete maatregelen te nemen inzake hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Greenpeace is ook niet te spreken over de herziening van de kernuitstap. “Daarmee zet de formateursnota van Leterme toekomstige investeringen in duurzame oplossingen, zoals hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, op de helling.”

_MG_4104.JPG