Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Klimaatbetogingen in 50 steden: een overzicht (help mee!)

Klimaatbetogingen in 50 steden: een overzicht (help mee!)

Ijsberen, skiërs of duikers. In meer dan 50 steden verspreid over de hele wereld doken ze zaterdag op. Ze waren een vast onderdeel van de allereerste internationale klimaatactiedag. Hieronder foto's uit enkele van die 50 steden.

Hieronder foto's uit enkele van die 50 steden. Hebt u zelf nog een foto gevonden, plak de link in een commentaar en dan zetten wij de foto bij het overzicht.

http://www.globalclimatecampaign.org/

londen.jpg

In Londen waren de klimaatactievoerders niet aan hun proefstuk toe. Daar betoogden ze vorig jaar al eens met vele duizenden. Nu waren ze met tienduizend. De betogers trokken ondermeer naar de Amerikaanse ambassade en gaven ook hun verlanglijstje af aan de regering.
http://www.indymedia.org.uk/en/2007/12/387340.html

newcastleaustralie.jpg

In Australië waren vorige maand al 120.000 betogers de straat opgetrokken. Kwestie van nog eens een vuist te maken vlak voor de verkiezingen die trouwens grandioos verloren werden door Kyoto-weigeraar John Howard. En kijk, de nieuwe premier Rudd ratificeerde meteen het Kyotoverdrag. Op 8 december kozen onze tegenvoeters voor een kleinschaliger actie. Enkele honderden betogers protesteerden in Newcastle tegen de expansie van de grootste steenkoolhaven van de wereld.
http://www.risingtide.org.au/

manila.jpg

In Qezon City op de Filipijnen voerde Greenpeace actie. Enkele honderden betogers stelden hernieuwbare energie centraal in hun actie.
http://www.greenpeace.org/seasia/en/news/greenpeace-clean-energy-parade