Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Hollywood goes green

Hollywood goes green

Hollywood kende Al Gore een Oscar toe voor zijn klimaatfilm voordat hij er de Nobelprijs mee won, en zonnepanelen en hybride auto’s zijn tegenwoordig must-haves voor elke filmster die erbij wil horen. De groene gedachte wint er snel terrein.

Hollywood kennen we allesbehalve als een schoolvoorbeeld van duurzaamheid. Privé-jets, grote auto’s, kaviaar en glitter en glamour zijn de norm. Maar op de tweedaagse milieuconferentie ‘Hollywood goes green’ die woensdag (12 december) werd afgesloten, bleek dat de filmindustrie achter de schermen behoorlijk progressief is. Op de conferentie kwamen vertegenwoordigers uit alle takken van de filmindustrie samen met milieuactivisten om uit te zoeken op welke manieren Hollywood zijn steentje kan bijdragen voor het milieu en de strijd tegen de klimaatverandering.

Er werd ondermeer gesproken over “celebrity-activism”, hoe filmsterren die zich kunnen inzetten voor het milieu, en over hoe de studio’s duurzamer kunnen bouwen, een andere verlichting kunnen kiezen of hun wagenpark zuiniger kunnen maken. Hollywood vervult een belangrijke voorbeeldfunctie en kan een grote invloed uitoefenen op het denken en doen van de filmpubliek.

De deelnemers aan de conferentie braken ook een lans voor meer films rond milieuthema’s. Een goed voorbeeld is de film “Syriana”, met bekende hoofdrolspelers als George Cloony en Matt Damon. De film probeert de Amerikaanse bevolking bewust te maken van de gevaren van haar olieverslaving, maar werd ook nog eens volledig CO2-neutraal geproduceerd.

De organisatoren van de conferentie hebben nu al een een opvolger gepland in december 2008. Mogelijk komen er in de toekomst zelfs ‘groene oscars’ die milieubewuste films in de bloemetjes zetten. Mét groene loper, uiteraard.

Bron: IPSnews.be

Lees het artikel: Hollywood wil groene films