Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Tweedaags congres haalt grote ontwikkelaars Vrije en Open bron software naar België op 23 en 24 februari

Tweedaags congres haalt grote ontwikkelaars Vrije en Open bron software naar België op 23 en 24 februari

Brussel - Op 23 en 24 februari vindt in Brussel de achtste editie van FOSDEM plaats, het grootste congres voor ontwikkelaars van Vrije en Open bron software in Europa. Onder de sprekers bevinden zich bekende ontwikkelaars van PHP, Mozilla, Xen en vele andere Vrije en Open bron software projecten.

FOSDEM (Free and Open Source Software Developers' European Meeting) op 23 en 24 februari is een door vrijwilligers georganiseerd congres dat zich richt op ontwikkelaars van Vrije en Open bron software. Net deze focus op de ontwikkelaar maakt het evenement zo uniek in Europa.

Open bron software is software waarvan iedereen de broncode mag zien. Dit in tegenstelling tot software van bedrijven zoals Microsoft: zij geven enkel de machinecode. Computers kunnen die machinecode uitvoeren, maar programmeurs kunnen niets meer wijzigen aan het programma. Vrije software mag zonder beperkingen gebruikt, gekopieerd en aangepast worden.

Onder de sprekers bevinden zich bekende ontwikkelaars van Vrije en Open bron software. Ian Pratt is de oprichter van XenSource, het bedrijf achter de sterk opkomende virtualisatie software Xen. Andrei Zmievski, ontwikkelaar van PHP, zal het hebben over nieuwe mogelijkheden in PHP 6. Robert Watson komt praten over de uitdagingen bij de organisatie van een wereldwijd project zoals FreeBSD.

Voor meer informatie kan u terecht op www.fosdem.org.
FOSDEM vindt plaats op 23 en 24 februari op de Campus Solbosch van de Université Libre de Bruxelles, Franklin D. Rooseveltlaan 50, 1050 Brussel.

Toegang is gratis, registreren is niet nodig.

Joeri

Gepost door Joeri
16.02.2008