Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / foss

Charles Manson goes Creative Commons

Charles Manson, sekteleider en terdoodveroordeelde Hollywood seriemoordenaar, heeft zijn plaat One Mind uit 2005 nu onder een Creative Commons licentie beschikbaar gemaakt. Daardoor kan iedereen de 16 nummers downloaden en zelfs herwerken of commercieel gebruiken, zolang het resultaat uitgebracht wordt onder dezelfde licentie en Manson erkent als de auteur.

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu bij Indymedia.be

Enkele weken geleden kwam er bij Indymedia.be een vraag binnen van asbl Green vzw om een presentatie te geven over Ubuntu. Samen met Mark Van den Borre ging ik vanmiddag dan ook tekst en uitleg geven over de Linux-distro 'for human beings'. Mark had het over Ubuntu in het algemeen (wat is het, hoe werkt het systeem, hoe zit de community in elkaar, ...), ik lichtte het gebruik van Ubuntu bij Indymedia.be toe.

Voor wie meer wil weten hoe we bij Indymedia.be gebruik maken van Ubuntu:

Lees meer / 0 comment(s)

Tweedaags congres haalt grote ontwikkelaars Vrije en Open bron software naar België op 23 en 24 februari

Brussel - Op 23 en 24 februari vindt in Brussel de achtste editie van FOSDEM plaats, het grootste congres voor ontwikkelaars van Vrije en Open bron software in Europa. Onder de sprekers bevinden zich bekende ontwikkelaars van PHP, Mozilla, Xen en vele andere Vrije en Open bron software projecten.

FOSDEM (Free and Open Source Software Developers' European Meeting) op 23 en 24 februari is een door vrijwilligers georganiseerd congres dat zich richt op ontwikkelaars van Vrije en Open bron software. Net deze focus op de ontwikkelaar maakt het evenement zo uniek in Europa.

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu-be Kick Off 2008

Afgelopen zondag (06 januari) kwamen de mensen van Ubuntu-be samen bij Indymedia.be voor hun startvergadering 2008. Tijdens enkele sessies bespraken de Ubunteros de organisatie en uitbouw van de Belgische Ubuntu-community, promotie, perscontacten, ... Hieronder enkele foto's.

Lees meer / 2 comment(s)

25/26 augustus 2007 - FrOSCon: Open Sourceconferentie nabij Keulen en Bonn

Op 25 en 26 augustus vindt in Sankt Augustin (Tussen Keulen en Bonn) FrOSCon plaats - een tweedaagse Open Sourceconferentie met onder meer een volledig Drupaltraject waar het populaire en oerdegelijke Content Management System Drupal veel aandacht zal krijgen.

Lees meer / 0 comment(s)

Copy Protection on cd's

I have an ipod, I listen to music on my pc, I don't want to look for my cd every time I want to listen to it and I would love to make a backup in case I scratch it. Nothing "pirate" about it.

Copy_control_logo.png

The Music industry - of course - disagrees. No copy, no mp3s, no flacs for a product you paid for. On my system (I use GNU/Linux), I do this on a terminal (my disk is /dev/hdc):

$ cdparanoia -d /dev/hdc -B

This will make nice wavs you can burn to a cd. Or you can convert the to flac or mp3.

To make nice flacs:

Lees meer / 0 comment(s)

DD-WRT: de kracht van software en hardware met een open bron

Een mooi voorbeeld van de kracht van Open Source software en hardware is te vinden in DD-WRT, een soort mini-besturingssysteem voor breedbandrouters die bijna iedereen ondertussen in huis heeft staan om internet te delen.

Wanneer fabrikanten als Linksys, D-link, Thomson en Philips zo'n routers uitbrengen, draaien die steeds op hun eigen, gesloten besturingssysteempje dat firmware genoemd wordt. Je kan die firmware enkel upgraden wanneer de fabrikant een nieuwe versie uitbrengt, en je bent steeds gebonden aan diens tijdschema en keuze van functionaliteit.

Lees meer / 0 comment(s)

FOSDEM 2007: gratis Europese Open Source conventie in Brussel

FOSDEM, the Free and Open Source Software Developers' European Meeting


Fosdem 2007, Brussel, 24 & 25 februari 2007

Fosdem, het belangrijkste en grootste event voor Open Source ontwikkelaars in Europa, vindt dit weekend voor het zevende jaar op rij plaats in Brussel.

Lees meer / 0 comment(s)