Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / brussel

Info sur l'affiche

RachidenMounir.JPG
"Rachid Baron" & Mounir Ait Hamou

Lors de l'interview avec Mounir Ait Hamou ( http://www.indymedia.be/nl/node/35732 ), j'ai pu rencontré le graphiste "Rachid Baron", qui a conçu l'affiche pour le film Les Barons.

Comment êtes-vous venu à l'idée d'y ajouter pratiquement tous les personnages du film sur une seule affiche?

Rachid: "Nous voulions mettre l'accent sur la perception du personnage principal "Hassan" vis à vis des autres personnages.
Donc les personnages y figurent tous comme lui les perçoit. Ils traversent son univers."

Lees meer / 0 comment(s)

La semaine du dialogue interconvictionnel / de week van de interlevensbeschouwelijk dialoog

Mardi 1er décembre débutera la semaine du dialogue interconvictionnel organisée par l'Echevinat des Cultes de la Ville de Bruxelles.

Vanaf dinsdag 1 december gaat de week van de week van de interlevensbeschouwelijke dialoog georganiseerd door de Schepen van Erediensten van de Stad Brussel

Au programme :
Op het programma:

Exposition photo, conférence, ateliers jeunes, journée femme, théâtre action, voyage initiatique (pélérinage, voyage de compostelle, ...), animations musicales visites de lieux de cultes, colloque et ...

Lees meer / 0 comment(s)

Meertalige theatervoorstellingen in de KVS, Brussel

Vanaf morgen gaat het Festival Suspecte van start in de KVS in Brussel (18-21 november)

Op woensdag 18 november speelt Mourade Zeguendi, Zouzou Ben Chikha en Tim Gistelynck in de voorstelling "WE PEOPLE" (om 20u30 in KVS Box)

Hieronder een synopsis over het verhaal:

Lees meer / 0 comment(s)

Il suffit d'un "Déclic" / Men hoeft enkel een "Déclic" te hebben

Op zondag 17 mei organiseren ABPM en Mini-Anneessens een schitterend evenement: "Déclic, Inspirer la réussite par l'exemple"

Het gaat om een informatiebeurs voor jongeren (tussen 16 en 18 jaar) om de verschillende beroepen te leren kennen en de succesvolle loopbaan te ontdekken van een professional die vaak eveneens uit de achterstelde buurten afkomstig is.

Zondag krijgen de jongeren de gelegenheid met deze beroepsmensen een praatje te maken en uit hun ervaringen te leren.

Hier alle info en bekijk zeker de brochure: http://www.abpm.be/NewsDetails.aspx?NewsID=43

Lees meer / 0 comment(s)

Wat als ...

Een opinie over een opinie. Dat is geen opinie meer. Of toch? Je kan natuurlijk alles kapot analyseren, uit elkaar rafelen, of je kan ook gewoon de bal compleet misslaan. Met een beeld uit de filosofie-boekjes kan je het zo omschrijven, je kan een boom volledig uitgraven en op zoek naar de kleinste worteltopjes alle grond rondom verwijderen. Je houdt dan ook geen boom meer over.

Dat is ongeveer wat politiek analyse-maker Carl Devos gedaan heeft op de website van deredactie.be.

Lees meer / 0 comment(s)

Op zoek naar de meerwaarde van Indymedia

Sinds dit jaar hebben de derde bachelors agogiek aan de VUB een nieuw vak: “Methodiekontwikkeling en evaluatie”.
Voor dit vak gingen de VUB en het Brussels Sociaal Cultureel [Net]werk een partnership aan. Wij, als studenten, werden in groepjes van drie het werkveld ingestuurd om de sociaal-culturele praktijken van dichtbij te gaan bekijken.

Onze opdracht bestond uit 2 delen:
* Theoretisch luik: een beschrijving en analyse van de praktijk
* Creatief luik: de meerwaarde van de praktijk op een originele manier in beeld brengen

Lees meer / 0 comment(s)

Tweedaags congres haalt grote ontwikkelaars Vrije en Open bron software naar België op 23 en 24 februari

Brussel - Op 23 en 24 februari vindt in Brussel de achtste editie van FOSDEM plaats, het grootste congres voor ontwikkelaars van Vrije en Open bron software in Europa. Onder de sprekers bevinden zich bekende ontwikkelaars van PHP, Mozilla, Xen en vele andere Vrije en Open bron software projecten.

FOSDEM (Free and Open Source Software Developers' European Meeting) op 23 en 24 februari is een door vrijwilligers georganiseerd congres dat zich richt op ontwikkelaars van Vrije en Open bron software. Net deze focus op de ontwikkelaar maakt het evenement zo uniek in Europa.

Lees meer / 0 comment(s)

Ontslag omwille van hoofddoek niet meer van kracht / Licenciement pour port du voile plus d'application

Vandaag heeft de Raad van State een uitspraak gedaan aangaande de zaak van de islamleerkracht Chantal Pommée, die 5 jaar lang werkzaam was in Basisschool De Zonnewijzer in Sint-Pieters-Woluwe als islamleerkracht en er zonder probleem gedurende die periode er haar hoofddoek heeft gedragen.

In september 2005 besloot Scholengroep 8 hier verandering in te brengen en vaardigde een verbod uit op alle religieuze en ideologische kentekens, ook voor islamleerkrachten.

Lees meer / 0 comment(s)

Het Openbaar vervoer vast ook mee – Les Transports en commun jeûnent également

Je blijft er niet vaak bij stilstaan maar op het Brusselse Net van de MIVB vasten sommige buschauffeurs, tramconducteurs, metrobestuurders en veiligheidsagenten ook mee tijdens de maand Ramadan.
Ik heb even gevraagd hoe het er bij hen aan toegaat, hoe ze het vasten integreren met hun werkdag, gezien ze vaak in shiften werken.

Lees meer / 0 comment(s)

Bekende islamitische zanger geeft concert in Brussel

Sami Yusuf is geen onbekende voor de meeste Europese moslimjongeren. Hij komt uit een musicale Azeri-familie. Hij is opgegroeid in Groot-Brittanië, spreekt vloeiend Engels en heeft vaak ijzersterke songteksten. Hij weet in zijn songs de islamitische identiteit heel goed met de Europese context te verenigen.

Hij komt naar Brussel op zondag 13 mei 2007 - Heyzel:
affiche: http://www.fraterniteasbl.be/

Alvast enkele links naar zijn bekendste video clips:

http://www.youtube.com/watch?v=dbIaetu85OM&mode=related&search=

Lees meer / 0 comment(s)

Ketjes (of zijn het Zinnekes) kijken naar Molenbeek

Centrum West

Sinds enkele weken zijn we met indymedia/GetBasic workshops aan het geven aan de jongeren van Centrum West. In de eerste plaats willen we samen met de jongeren en beeld schetsen van Molenbeek in het kader van uitwisselingsproject met Brazilië. Natuurlijk willen de jongeren onderweg ook een antwoord bieden op negatieve beeldvorming rond Molenbeek.

Lees meer / 1 comment(s)

BRXLBRAVO Gewoon tof

BXLBRAVO

Gewoon tof,... al is dat niet zo gewoon.

Lees meer / 0 comment(s)

FOSDEM 2007: gratis Europese Open Source conventie in Brussel

FOSDEM, the Free and Open Source Software Developers' European Meeting


Fosdem 2007, Brussel, 24 & 25 februari 2007

Fosdem, het belangrijkste en grootste event voor Open Source ontwikkelaars in Europa, vindt dit weekend voor het zevende jaar op rij plaats in Brussel.

Lees meer / 0 comment(s)

EFF opent kantoor in Brussel

De Electronic Fronteer Foundation (EFF) heeft gisteren een kantoor in Brussel geopend.

EFF is een internationale organisatie van advocaten, informatici, beleidsanalysten en activisten die sinds 1990 opkomen voor ieders digitale rechten. Je kan er terecht voor vragen rond onderwerpen als copyright, consumentenrechten, filesharing, vrije meningsuiting en je rechten als (corporate) blogger.

Lees meer / 1 comment(s)