Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Tweede Stop de Armoede aan Antwerps Stadhuis

Tweede Stop de Armoede aan Antwerps Stadhuis

Maandelijks voert het platform Stopdearmoede.nu actie vóór het starten van de gemeenteraad. Dit maal ligt de nadruk op de huisvesting die voor steeds meer mensen onbetaalbaar wordt. Kort gezegd, betaalbare en kwaliteitsvolle woningen voor iedereen. Het platform vraagt extra acties en maatregelen van de Antwerpse gemeenteraad voor meer en beter wonen voor mensen die in armoede leven.

Foto's en tekst door F Gordon en Fototrekster.

IMGP2461.jpg

Recht op wonen voor iedereen

Het actiemoment is sterk visueel en ludiek ingevuld met optredens, korte toespraken en getuigenissen, matrassenverhuur en een protestactie met rijdend huis, ...

Wat is platform stoparmoede.nu

Stoparmoede.nu is een samenwerkingsverband van een aantal Antwerpse organisaties die werken rond armoedebestrijding op initiatief van ACW-Antwerpen met ACV-Antwerpen, Antwerps Platform Generatiearmen, Bond zonder Naam, DaklozenActieKomitee, De Loodsen, Protestants Sociaal Centrum-CAW De Terp, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad en Welzijnszorg-Antwerpen.

Gestart in januari 2008 zetten ze gedurende twee jaar elke maand een ander deel van de armoedeproblematiek in de kijker. Zo worden Antwerpse beleidsmakers aangespoord om werk te maken van een beleid tegen armoede.

Tijdens elke Antwerpse gemeenteraad zal een andere armoedevereniging met minstens twintig mensen aanwezig zijn om de armoede in de stad aan te klagen. Twintig is hierbij een symbolisch getal en staat voor het percentage armen in de stad. Elke maand wordt er ook een debat gevoerd met de betrokken politici.

Voor meer info ivm deze actie rond wonen:
Erik Van Leuven
Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw
Team Wonen – tel. 03 236 13 51

Voor meer info ivm het platform stoparmoede.nu:
Steven Wouters
tel. 03 220 12 07
www.stoparmoede.nu

_IGP5041_2.jpg
IMGP2458.jpg
_IGP5038.jpg
_IGP5044.jpg
IMGP2463.jpg
IMGP2468.jpg
IMGP2471.jpg
_IGP5046.jpg
IMGP2472.jpg
_IGP5064.jpg
IMGP2478.jpg
_IGP5067_2.jpg
IMGP2481.jpg
IMGP2483.jpg