Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Winkelen tegen de Afvalberg. (2/2)

[Foto's] Winkelen tegen de Afvalberg. (2/2)

GENT - Vrijdag 14 maart. Een aantal organisaties uit het Gentse voerden gisteren axie voor de ingang van de GB/Carrefour in het stadspark Groene Vallei, onder het motto "Winkelen tegen de Afvalberg". Aan het winkelend publiek werd gevraagd om koopwaar over te hevelen in herbruikbare verpakkingen. De originele verpakking werd aan het einde van de actie feestelijk geschonken aan de directie van het grootwarenhuis.

Elke Vlaming zet jaarlijks meer dan een halve ton vuilnis op straat. Een groot deel daarvan zijn wegwerpverpakkingen die door afvalarm te winkelen kunnen vermeden worden.

Één van de activisten was Reverend Billy van de ‘Church of Stop Shopping’, hij stak op hilarische wijze de draak met ons winkelwangedrag en trekt momenteel de wereld rond om te preken tegen ons vernietigende consumptiepatroon. Gisteren kwam Reverend Billy ons ook in de Gentse winkelstraten en supermarkten een geweten schoppen. In samenwerking met GMF, JNM, Vooruit, Gras en Tienstiens.

fotoreportage deel een

betogen1.jpg
betogen2.jpg
betogen3X.jpg
betogen4.jpg
betogen5.jpg
koekie.1.billy.jpg
koekie.2.billy.jpg
koekie.3.billy.jpg
amen.jpg
amen2.jpg
return.to.sender.1.jpg
return.to.sender.2.jpg
return.to.sender.3.jpg

machtige axie, ook nog

machtige axie,

ook nog deelgenomen in delhaize watersportbaan,
long time ago!
goeie foto's

RESPECT

keep up the good work!

keep up the good work!