Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] TDAK opent 'tKlooster

[Foto's] TDAK opent 'tKlooster

Het Daklozen Aktie Komitee is een vrijwilligers vereniging, die steunt op ervaringsdeskundigen en streeft naar emancipatie van armen die in de marge van de gemeenschap leven. 't Dak komt op voor straatbewoners, daklozen, mensen zonder geldige papieren, druggebruikers, prostituees, (ex)gevangenen, psychiatrische patiënten, ....... of mensen die in een dergelijke situatie dreigen terecht te komen.

Bekijk ook de prachtige reportages http://www.indymedia.be/nl/node/26730 http://www.indymedia.be/nl/node/26731

_IGP5350.jpg

Philippe De Craene geeft ATV tekst en uitleg over het hoe en waarom van tKlooster

_IGP5417_2.jpg

Het gebouw is nog ver van in orde en is in slechte staat er is nog veel werk om het in orde te brengen. Dit is alleen een voorbeeld van wat nog moet in orde gebracht worden.

_IGP5386.jpg
_IGP5411_2.jpg

Er is reeds enorm hard, met veel liefde gewerkt. Zo'n plafond ziet er niet vanzelf zo uit.

_IGP5396.jpg

De keuken is in 2000 door de Koning Bouwdewijnstichting geschonken. Ze heeft 7 jaar jaar dienst gedaan in het voormalig kraakpand tNief Badhuis, dat ondertussen afgebroken is. De keuken gaat nu een tweede leven tegemoet in tKlooster. Net zoals in tNief Badhuis zijn er volxkeukens gepland, waar iedereen, voor een habbekrats kan komen eten.

_IGP5388.jpg

Vanavond is het de eerste volxkeuken.

_IGP5416_2.jpg