Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Erotische terreinwagen zet stad Borgloon op stelten ...

Erotische terreinwagen zet stad Borgloon op stelten ...

Blijkbaar kennen veel mensen het verschil tussen porno en erotiek niet ... Een kunstenaar had langs de openbare weg een terreinwagen geplaatst met daarin foto's uit het blad Playboy van twintig jaar terug. Deze terreinwagen was zo geplaatst dat heel wat mensen dachten dat er iets gebeurd was. De plaatselijke politie ging ook een kijkje nemen en toen pas gingen de ballen aan het rollen.

Men nam direct met de burgemeester en de organisatoren contact op. Indien deze terreinwagen niet van de openbare weg zou verplaatst worden, was de politie verplicht een p.v. op te stellen. Dan kreeg men een p.v. aan hun broek geplakt wegens zedenschennis met alle gevolgen van dien. Deze ero-terreinwagen kon gerust tentoongesteld worden op een discrete plaats zonder andere mensen tegen het hoofd te stoten. En gezien de politici met aan het hoofd burgemeester Luc Awouters (Open VLD) en de organisatoren direct aan hun politieke toekomst dachten (kiezers ...) ...was de beslissing snel genomen ... Toen werden in overleg met de politie en de organisatoren de tepels op de foto's afgeplakt. (Is er nog één tepel te zien !!! )

Eindelijk stelde alleen de terreinwagen een probleem ... Zeker nu de stad Borgloon zich vandaag zijn kandidatuur gesteld heeft bij vakantievlaanderenland voor het Mooiste Dorp van Vlaanderen .... Blote borsten zouden hier weleens roet in het eten kunnen strooien.

Spijtig voor de kunstenaar van de ero-terreinwagen die de (zogezegde ) nodige artistieke vrijheid kreeg (...)

De kunstenaars hadden zich te laten inspireren door natuur en omgeving en een kunstwerk te creëren rond het thema VRUCHTBAARHEID en EROTIEK. In beide thema's, ook het laatste, kreeg de kunstenaar de nodige artistieke vrijheid.

Kort samengevat : 45 KUNSTENAARS VERBEELDEN DRIFT EN DRANG tussen de bloeiende bomen.
Kunst langs een prachtig wandelparcours en op 2 vaste locaties: de stroopfabriek en de Gasthuiskapel te Borgloon.

Deze vindt plaats van 6 april tot en met 18 mei 2008.

Wie zin heeft om toch eens te gaan kijken en de kunstenaars hiermee een hart onder de riem steekt ..van harte welkom ..

De kunstwerken staan INSITU opgesteld langs een wandeltraject doorheen de bloesemende natuur en op 2 vaste locaties : de Gasthuiskapel en de Stroopfabriek

OPEN : tussen 6/4 en 18/5, elke donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdag van 14u tot 18u

Tentoonstelling en wandelroute zijn gratis toegankelijk.
catalogus met wandelroute is te bekomen.
- op de Dienst toerisme (weekdagen open van 9u tot 12u en 12.30u tot 17u, weekend en feestdagen open van 10u tot 12u en van 12.30u tot 17u)

- in de Gasthuiskapel en in de Stroopfabriek (tijdens de openingsuren)
of per mail info@artborgloon.be aan 1 ??

Meer info: ART: 012 67 36 00 of dienst Toerisme 012 67 36 53
http://www.artborgloon.be

?

Dus de gemeente Borgloon (eigenlijk het gemeenschapscentrum Borgloon maar met de steun van Borgloon en provincie) vraagt 45 kunstenaars om iets te maken over 'Vruchtbaarheid & erotiek', maar zodra er een borst te zien is, wordt die overplakt.

Mei '68 lijkt plots heel lang geleden.