Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Lessen uit LA: LAWeekly vs. Clear Channel

Lessen uit LA: LAWeekly vs. Clear Channel

Christine Pelisek, journalist van LA Weekly, probeerde in maart een lijst op te halen van alle legale en illegale reclameborden in Los Angeles. Ze zou een beschamende lijst toegestopt krijgen met zo'n 11,000 locaties, waarvan minstens 40% illegaal geplaatst.

Enkele Building and Safety officials van LA besloten daarop Clear Channel en CBS in te lichten over het feit dat LA Weekly op jacht was naar de desbetreffende lijst.
Vooraleer het document alsnog kon overhandigd worden daagden Clear Channel en CBS, LA Weekly en het stadsbestuur voor de rechter.
Met in het achterhoofd het feit dat Clear Channel berucht is om het vervolgen van stadsbestuursleden, maakte de rechter het snel duidelijk dat zo'n lijst publieke informatie is, en aldus het geschil niet draait om privé-eigendom.
De advocaten van Clear Channel en CBS kwamen dan op de proppen met het argument dat zo'n lijst een 'trade secret' is zoals het recept van Coca-Cola..

Stay tuned..

Voor meer info:
http://la.metblogs.com/2008/04/02/billboard-battle-la-weekly-1-clearchan...
http://blogs.laweekly.com/ladaily/spot-news/clear-channel-messed-with-la...
http://www.laweekly.com

Of googlen, en denk 2x vooraleer een ticket voor Werchter of een van de Clear Channel maffia clubs te consumeren.