Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Couchsurf meeting in Gent: een sfeerbeeld

Couchsurf meeting in Gent: een sfeerbeeld

Op dinsdag 20 mei spraken ongeveer 40 couchsurfers af aan de Vrijdagsmarkt in Gent, waar ze een "alternative city walk" voorgeschoteld kregen. Gevolgd door een alternatieve kroegentocht. Het concept van couchsurfing is vrij eenvoudig, reizigers zoeken een slaapplaats en de gastheren bieden het aan. Doorheen het jaar zijn er dan ook verschillende meetings zoals deze in Gent.

IMG_0604 (Small).JPG

Om 20.00 spraken we af met een 40-tal couchsurfers aan de Vrijdagsmarkt te Gent. Na enkele minuten wachten werd er snel een groep gevormd en hebben we hen vergezeld. Aanvankelijk waren we allen vreemden voor elkaar, maar doorheen de wandeling kwam daar snel verandering in.

De wandeling loodste ons door een culturele buurt van Gent die voor toeristen vrijwel onbekend is. Als afsluiter hebben we nog enkele alternatieve en minder bekende café's in Gent bezocht, waar er extra tijd was om elkaar te leren kennen.

IMG_0606 (Small).JPG
IMG_0607 (Small).JPG
IMG_0608 (Small).JPG
IMG_0611 (Small).JPG
IMG_0612 (Small).JPG
IMG_0613 (Small).JPG
IMG_0616 (Small).JPG
IMG_0617 (Small).JPG

Door: Dries Claerhout & Jan Vanhuyse

http://www.couchsurfing.com