Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Prins Filip doet schokkende uitspraken

Prins Filip doet schokkende uitspraken

“Opvallende uitspraken van prins Filip”, titelt De Standaard die enkele van die opmerkelijke uitspraken bundelt in een poging om toch wat nieuws te puren uit het promo-evenement van het koningshuis/de VRT. Hou u vast. Hier komen ze.

‘De dag dat het erop aankomt, zal ik er staan.’

‘We hebben een prachtig land, waarmee we een mooie toekomst hebben.’

‘Privégesprekken met mijn vader moeten privé blijven.’

‘De grondwet voorziet een kader. Het is aan elke koning om een eigen invulling te geven.’

‘Ik doe mijn werk met veel overtuiging. Als koning zal ik doordoen met mijn prioriteiten, maar mij aanpassen aan de omstandigheden.’

‘Ik begin mijn taak te kennen, maar ik heb een hekel aan routine.’

‘Onze economische missies zijn een succes.’

‘Wij geven de kinderen een goede opvoeding zodat ze later sterk in het leven staan.’

‘Het komt aan op mijn inzet, die deel uitmaakt van mijn persoonlijkheid.’

‘Ik zie dat er vraag is om elkaar te leren kennen over de taalgrenzen heen.’

Koppen holde zes maanden lang achter de prins aan voor een programma dat met veel tamtam werd aangekondigd. Voor de eerste keer zou Filip “vrijmoedig praten over zijn gezin, zijn huidige activiteiten, zijn toekomst als staatshoofd en over het land”. Zes maanden en dit zijn de meest schokkende uitspraken. Ik heb de uitzending niet gezien, maar ik vermoed dat Filip tussen door ook nog enkele minder opmerkelijke uitspraken deed. Die moeten pas schokkend geweest zijn.

Ik dacht dat het een

Ik dacht dat het een televerkoop was voor rilatine, maar toen Wim De Vilder opdook dacht ik: hela, die presenteerd niet op vt4!

over de belastingsparasiet

..."De Standaard die enkele van die opmerkelijke uitspraken bundelt in een poging om toch wat nieuws te puren uit het promo-evenement van het koningshuis/de VRT."

Een poging?

Je moet eens prins filip in de zoekmachine van DS typen, je vind gemakkelijk tien artikels vd laatste twee/drie dagen die over die reportage gaan,

dat flipperdeflup, parasiet, zoals zijn familie die leeft op kosten vd belastingbetaler niet tegen kritiek kan is men al lang vergeten:

"Prins Filip heeft een nieuwe, zware uitschuiver gemaakt. De kroonprins liet op het einde van de nieuwjaarsreceptie in het koninklijk paleis twee journalisten bij zich roepen om hen de les te lezen, zo melden meerdere kranten donderdag."
http://columns.skynetblogs.be/post/4098463/prins-filip-slaat-weer-toe

Die van Koppen zullen wel geen kritische vragen gesteld hebben ;-)

Tussen de regels

Deze is misschien toch schokkend:

‘De grondwet voorziet een kader. Het is aan elke koning om een eigen invulling te geven.’

Ik weet niet wat de toekomstige koning zich allemaal in zijn hoofd haalt, maar het is niet aan de koning om invulling te geven aan de wetten van het land. Het is aan de koning om zijn volk te dienen en verder is hij als onderdaan niet meer of niet minder dan elke andere burger. De wetgevende macht is tot nader orde nog steeds het parlement.

op kosten v/d

op kosten v/d belastingbetaler is een feit, maar ik heb soms het gevoel dat ik liever m'n geld aan een gehandicaptenfamilie geef dan aan een president Verhofstadt of aan een of andere economische, kapitalistische rotzooi organisatie

tja

Als je alle dotaties bij elkaar krijgt die de parasieten krijgen kom je al gauw aan een kapitalistische organisatie :-) (Stijn, ik denk niet dat het je bedoeling was om gehandicapten te beledigen?)

Neen..

Neen..

christophe

Gepost door christophe
06.06.2008

Tags