Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Afrikaans tuinfeest in Halle Kempen op zaterdag 12 juli

Afrikaans tuinfeest in Halle Kempen op zaterdag 12 juli

Aleide Lagrou heeft een Kameroense schoonzoon(Amadou), dat is de reden dat zij op 75 jarige leeftijd nog naar Going trekt om daar de plaatselijke bevolking te helpen met de droogte aldaar!

lees meer op hun website: http://www.cozoego.be

COZOEGO is een initiatief van Aleide Lagrou. Aleide deed een projectaanvraag bij de Derde Wereldraad Zoersel voor het Saheldorpje Going. Going is de dorpsgemeenschap nabij Kaélé in Kameroen.

Door de toenemende droogte in de laatste decennia is er in de Sahel hongersnood ontstaan.
COZOEGO (= Coöperatie Zoersel Going) bestrijdt samen met CoDeGoing (= Coopération Développement Going) de armoede.

Aleide heeft door de jaren heen allerlei projecten opgestart en de mensen van Going hierin begeleid. Deze projecten werden gefinancieerd door de subsidies die COZOEGO kreeg van de Derde Wereldraad Zoersel en de activiteiten die worden georganiseerd om geld te collecteren.

Snuffel naar hartelust rond en vergeet niet een berichtje in het gastenboek te laten!

afribel.JPG

dit was het tuinfeest van 2007, de groep Afribel

morgen staat er ook weer heel wat op het programma in de Lage Weg 60 te Halle nabij Schilde in de provincie Antwerpen

De projecten

CoZoeGo steunt volledig op vrijwilligers en op de gemeentelijke bijdrage van Zoersel. De beperkte mogelijkheden stimuleren creatieve projecten van onderuit. Gans het dorp is vertegenwoordigd bij de projecten. We werken niet meer apart met vrouwengroepen. Vrouwen worden betrokken in het algemeen beleid van CoZoeGo.

We beginnen vaak van nul op vlak van informatie, voorlichting, uitrusting, hygiëne, toilet, schooluitrusting. Onvermijdelijk geven we onze westerse consumptie - en leefstijl door. Dit trachten we zoveel mogelijk te beperken.

Wij maken didactisch materiaal, zoeken ideeën voor adaptatiemogelijkheden om te overleven in de Sahel, alternatieve energieën, zoeken vervoermogelijkheden voor materialen, zoeken medewerkers, ontwerpen projecten zoals humane compost in de woning, aangepaste schooluitrusting, onderwijs en architectuur… We zijn steeds vragende partij voor samenwerking.

Door de grote inzet van de bestuursmensen in Going kunnen we veel bereiken. De Mundangs (volkstam) zijn leergierig en werkers. Ze stellen onderwijs erg op prijs. Om hun degelijkheid worden ze gevraagd in verantwoordelijke directiefuncties. Zo zijn verschillende contactpersonen verplaatst en nemen de plaatselijke boeren in Going meer en met succes hun lot in eigen handen.

Een container vol goederen was de aanleiding voor veel plannen. Men houdt de container vast in de haven van Douala sinds 4 januari 2007 tot ons aller frustratie.

We hebben projecten die elk jaar financiële investering vragen en we hebben projecten die opbrengen. De twee dienen in balans te komen zodat het dorp zelfbedruipend is.