Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Audio] Circus Boabab tonen op Sfinks hun acrobatische toeren op Guinese ritmes

[Audio] Circus Boabab tonen op Sfinks hun acrobatische toeren op Guinese ritmes

Circus Baobab maakte met acrobatische toeren op de ritmes uit het West-Afrikaanse Guinée Conakry duidelijk indruk op de omstaanders. Terwijl ze plaats moesten ruimen voor het concert van Khaled in de naburige concerttent was het het publiek dat stampend op het kleine podium in de wei de ritmes voortzette en de omstaanders die verderzongen. Altijd leuk als het publiek dan toch wint, de muzikanten terug in gang schieten en Khaled nog de tijd heeft om een tasje thee te drinken.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (11.99 MB)

Met Mory Diallo, directeur van het sympathieke gezelschap hebben we het over hun nieuwe spectakel waarvan we blijkbaar maar een fragment te zien kregen. Maar we spreken ook over de politieke situatie in Guinée die al enige tijd instabiel is. Onlangs stonden politie en militairen nog tegenover elkaar: na een succesvolle staking van de militairen vond de politie dat ze ook wel wat eisen in te willigen hadden. Stakingen zijn het vreedzame wapen van de Guinese bevolking. “Si les Guinéens essayent d’obtenir un changement, c’est pas simplement de changer le gouvernement, c’est de changer le système. (…) Quand on voit les salaires qu’un Guinéen peut obtenir à la fin du mois, quel que soit sa classe sociale, si tu n’as pas des magouilles derrière, le salaire ne suffit pas. Quand on est payé à 200.000 Francs, on achète un sac de riz à 225.000 francs et on sait qu’une famille consomme deux ou trois sacs par mois, le calcul est vite fait.”