Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Less meat, less heat

Less meat, less heat

Op zaterdag 30 augustus om 19 uur spreekt Dr. Rachendra Pachauri in de Universiteit Gent (Blandijnberg 2, aud E) over de impact van vleesconsumptie op klimaatverandering. Dr. Pachauri won in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede, samen met Al Gore. Hij ontving die onderscheiding namens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), waarvan hij voorzitter is. De lezing is een initiatief van EVA vzw, met medewerking van de Universiteit Gent (vakgroep wijsbegeerte en moraalwetenschap), WWF en Greenpeace.

Vleesproductie en -consumptie zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 18% van de broeikasuitstoot. Dr. Pachauri's boodschap luidt dan ook: "Please, eat less meat". Op 30 augustus wijdt hij voor het eerst een hele lezing aan het onderwerp.

De lezing wordt voorafgegaan door een introductie door klimaatexpert Prof. Philippe Huybrechts die een schets geeft van de huidige stand van zaken én de voorspellingen omtrent klimaatverandering. Achteraf presenteert Tobias Leenaert van EVA vzw vijf beleidsaanbevelingen aan de overheid rond het onderwerp vleesvermindering. Die aanbevelingen werden ondertekend door een groep NGO's.

Programma:
19.00-19.05 : Introductie door Prof. Paul Van Cauwenberghe, rector Universiteit Gent
19.05-19.20 : Prof. Philippe Huybrechts : global warming: een stand van zaken
19.20-20.20 : Dr. Rachendra Pachauri : Less meat, less heat
20.20-20.45 : Tobias Leenaert, EVA vzw : Vleesvermindering? Beleidsaanbevelingen voor de overheid
21.00 : Receptie

De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via een mailtje naar info@vegetarisme.be of telefonisch bij EVA vzw op 09/329.68.51. EVA vraagt wel om enkel in te schrijven wanneer je zeker bent van je aanwezigheid.

Up-to-date informatie is te vinden op www.vegetarisme.be/lessmeat