Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gratis documentaires voor de donkere herfst- en winteravonden

Gratis documentaires voor de donkere herfst- en winteravonden

Zit je daar dan weer wezenloos naar nietszeggende beelden op je TV te staren, na een ganse avond van reclameblok naar realitysoap, talkshow of quiz te hebben gezapt? Zet die tv uit en surf naar http://freedocumentaries.org

Freedocumentaries.org biedt een verzameling aan van gratis online documentaires over allerlei maatschappelijke thema's. Je vindt er een brede waaier aan zowel informerende als entertainende documentaires en films. Bijvoorbeeld Supersize Me, Bowling for Colombine, The Road to Guantanamo,... maar ook documentaires en films die weinig of nooit op onze schermen te zien zijn. Je leert er over interessante perspectieven, achtergrondanalyses over allerlei thema's die je vandaag nog amper tegenkomt in ons schrale medialandschap. Enfin: voor mensen die houden van documentaires en docu-films, één adres http://freedocumentaries.org. WARNING!! Het kan verslavend werken :-)

Dus mij favoriete site om de donkere avonden door te komen. De reeks die ik onlangs nog heb gezien is Century of Self'.

centuryofself.jpg
Een vierdelige BBC serie: Deel I-Deel II- Deel III-Deel IV.
De serie maakt een bangelijke analyse van de transformaties in de westerse maatschappij in de 20ste eeuw. Hoe de mensen in de loop van de 20ste eeuw zijn getransformeerd van een te onderdrukken massa naar een bange 'vrije' individualistische (massa)consumenten. Hoe Edward Bernays, de neef van Sigmund Freud, de public relations uitvindt. En de psychoanalyse van Freud gebruikt in de marketing om in te spelen op de onbewuste verlangens van 'het individu' en de massa.

Joox.net

Een nog beter alternatief is Joox, naast tal van documentaires heb je ook nog eens de laatste bioscoopfilms en TV-series ter beschikking

http://joox.net/cat/44

http://joox.net/cat/2

zo, als dat geen supertip is ....

Keltoum

Gepost door Keltoum
09.09.2008