Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Everyday is Bikeday

[Foto's] Everyday is Bikeday

Vrijdag visdag, vrijdag bloemendag, casual friday en nu ook 'FRIDAY BIKEDAY'.

Voor mij is het elke dag bikeday in Brussel. Van Sint-Joost-Ten-Node naar Schaarbeek, slechts tien minuutjes met de fiets. Vaak steek ik lijn 64 van de MIVB langs rechts voorbij. Aan het rond punt van het Weldoenersplein staat een zwaantje te zwaaien dat ik rechtsom moet (linksom is korter, maar enkel voor voetgangers). Fijn toch dat deze meneer in zijn uniform mij manieren wil leren. Allemaal op weg naar een fijne mobiliteit!

a00.jpg

Ik ben eens benieuwd of de werknemers van Dexia, nu er geen gratis ontbijt meer te verdienen valt, nog steeds massaal de fiets nemen naar het centrum van Brussel.

a01.jpg

Al vind ik dat wie met de fiets naar z'n werk komt, altijd wel een lekkere croissant verdient. Mevrouw Van Brempt en Mijnheer Smet, willen jullie dat even begroten in jullie mobiliteitsplannen?

a02.jpg

Benieuwd welk zicht we volgende vrijdag krijgen aan de kantoren van Dexia en wie er zijn mooie voornemens weet waar te maken.

a03.jpg

In het voorjaar is het weer tijd voor die andere autoloze dag in Brussel: VeloCity!

a04.jpg

Wie niet kan of wil fietsen, kan nog steeds het openbaar vervoer nemen.

a06.jpg

Of zich een paar vleugels aanschaffen?

a08.jpg
a09.jpg

Critical Mass, vrijdagavond 19 september in de buurt van het Koningsplein.

a10.jpg

Licht in het donker.

a11.jpg

CO2 en andere uitlaatgassen.

a12.jpg
a20.jpg
a21.jpg
a24.jpg
a25.jpg

Zachte weggebruiker.