Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] Dewinter, burgemeester van moslimstad Antwerpen?

[Opinie] Dewinter, burgemeester van moslimstad Antwerpen?

Naar aanleiding van het burgemeesterschap van Ahmed Aboutaleb in Rotterdam, is het interessant eens te luisteren naar het TV-interview van Ab&Sal met Filip Dewinter. Wat zou Filip Dewinter er van vinden als Antwerpen of Rotterdam en een islamitische stad zou worden. Een echt interview met alles er op en er aan.

Voor een reportage waar Ahmed Aboutaleb als Staatssecretaris van sociale Zaken in Nederland geinterpelleerd wordt door de KRO over de halvering van de werkloosheid van Marokkaanse en Turkse jongeren in Vlaanderen zie http://www.npdata.be/BuG/85

Ab&Sal en Filip De Winter.jpg

Ab&Sal en Filip Dewinter na het interview. Dewinter vindt dat de sharia en het Vlaams Belang heel wat waarden gemeen hebben.

“Langzaam maar zeker komen we terecht in een apartheidssysteem met twee samenlevingen, waarbij de steden overwegend door vreemdelingen en allochtonen en de rest van het land door autochtonen zullen worden bevolkt” aldus De winter in De standaard on-line van 17/10/08. Hoe die steden en het leven er dan kunnen uitzien en of er samenwerking mogelijk is tussen een Islamitische partij en het Vlaams Belang gaan Ab&Sal na, waarbij het interview met Filip Dewinter van 01/04/2007 een meer dan visionaire betekenis krijgt. Te bekijken op http://player.omroep.nl/?aflid=4337210 , met schuifbalk naar 19‘ 00” gaan. Hieronder vind je een transcriptie van het interview.

Ab&Sal: We zien in de Randstad vooral in Nederland dat het aantal moslims groeit, onze vrouwen gaan veel vaker aan de leg , krijgen veel meer kinderen, ik denk, ja over een jaarttje of 20, 30 hebben wij zo’n electoraat dat wij de macht kunnen grijpen, vooral in de grote steden in Nederland, en m’n vraag aan jou is, zie je dit aankomen, misschien ook in Antwerpen?
Dewinter: Boumedien heeft het ooit gezegd: wij zullen Europa veroveren via de moederschoot van onze vrouwen, wij gaan Europa op een demografische manier veroveren, door uiteindelijk massaimmigratie en door heel wat kinderen in Europa op de wereld te zetten en dat is in de grootsteden aan het gebeuren.

Ab&Sal: Moet je dan de Westerse vrouwen meer aan de leg krijgen dan?
Dewinter: Lacht.
Ab&Sal: Dat is ook een politiek hoor.
Dewinter: Ik denk dat u daar wel gelijk in hebt.

Ab&Sal: Wij komen dus gewoon in de meerderheid, op een Westerse manier, op een democratische manier kunnen we aan de macht komen, zouden wij ook de sharia kunnen invoeren bijvoorbeeld?
Dewinter: dat kunnen we niet, ik denk dat we de democratie niet mogen misbruiken om ondemocratische wetten en een ondemocratissch wetboek zoals de sharia uiteindelijk hier in te voeren.

Ab&SalZou u maatregelen nemen als Nederland inderdaad een islamitisch land zou worden? Wat zou België dan gaan doen als u de macht had?
Dewinter: Indien Nederland een Islamitische republiek zou worden, een Islamitische staat, een volkskalifaat, waar de sharia wordt ingevoerd, dan denk ik dat België al z’n diplomatieke contacten moet verbreken en dat we Nederland niet meer als een bevriende natie kunnen beschouwen

Ab&Sal Ook de dagjesmensen zouden niet meer mogen komen?
Dewinter: dat heb ik niet gezegd dat hebt u gezegd..

Ab&Sal: Antwerpen leeft heel veel van Nederlandse dagjesmensen.
Dewinter: Er is ook het vrij verkeer van personen. Het Groene totalitarisme van de fundamentalistische Islam is hetzelfde als het zwarte totalitarisme van het nazisme als het rode totalitarisme van het communisme.

Ab&Sal: Zoals Cruyf heeft gezegd, ieder nadeel heeft z’n voordeel, stel dat het toch gebeurt dat Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam een sharia –college krijgen , wat voordelen ziet u? Wat vind u een paar voordelen van deze situatie.
Dewinter: Ik stel vast dat de islam heel veel belang hecht aan gezinswaarden, bijvoorbeeld het verzorgen van de ouders in de eigen huiselijke kring, ook wanneer ze bejaard en hulpbehoevend zijn, dat zijn dingen waar ik ook belang aan hecht.

Ab&Sal: Bent u voorstander van strengere straffen
Dewinter: absoluut en ik denk dat wat dat betreft , wij mekaar wel zouden kunnen vinden, de aanpak van criminaliteit, afwijzen van adoptie door homokoppels, een echte gezinspolitiek voeren, ik denk dat daar ongetwijfeld wel raakpunten zijn.

Ab&Sal: Doodstraf, bent u daar voorstander van.
Dewinter: Persoonlijk ben ik daar wel voorstander van , mijn partij is dat niet, dus ik schik mij naar het standpunt van mijn partij.

Ab&Sal: Het kan niet op, kan u niet naar ons komen?
Dewinter: Ik ben geen islamiet en ik zal het nooit worden.

Ab&Sal: Stel dat er in Antwerpen een Islamitische partij zou zijn met evenveel stemmen als het Vlaams Belang, dan zie ik dat je de Groenen en de Socialisten in een keer weg kan tikken. Zou er geen pact te sluiten zijn, want wij krijgen dat cordon sanitair gelijk ook aan ons broek
Dewinter: Dat zou een heel wat nieuwswaarde met zich meebrengen, een dergelijk pact, maar ik denk dat het ontzettend moeilijk is tot bijna onmogelijk.

Ab&Sal: het gaat alleen maar om de socialisten te stoppen in Antwerpen
Dewinter: U verleidt me bijna, als het er op aankomt om na honderd jaar socialisme toch eens even de ommekeer te realiseren; maar ik sluit geen pact de duivel wat dat betreft, dat doe ik niet.

Na het interview neemt Dewinter als dank voor het interview van ab&Sal een islam beginnerspakket in ontvangst met ondermeer een djellaba en een kompas, om in de juiste richting naar Mekka te bidden.

Meer exploraties van Ab&Sal, serie 1 en 2 zijn te bekijken op http://www.omroep.nl/nps/abensal/gemist1.html , een link naar urenlang troostrijk kijkplezier.

Dewinter

Misschien doet u het al of niet moedwillig, maar zijn naam is Dewinter.

Geheel niet terzake, maar ben ik de enige die vindt dat de foto van Filip Dewinter op zijn website opvallend veel gelijkenissen vertoont met deze karikatuur? Ik vind bovendien dat die schets meer weg heeft van Filip Dewinter dan van Dyab Abou Jahjah, maar dat is misschien subjectief.
Ik wil alleszins totaal niet bedoelen dat ik vind dat beide heren fysiek homoloog zouden zijn.

knippen en plakken : gaan lopen met andermans verdienste

Ik dacht al dat ik die karikatuur ergens van kende ;-)