Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Boekenbeurs 2008 - Woensdag 5 november: dag van de leerkracht

Boekenbeurs 2008 - Woensdag 5 november: dag van de leerkracht

Antwerpen 5 november 2008 - Boekenbeurs 2008: dag van de leerkracht. De boekenbeurs is jaarlijks de hoogmis voor vele Vlaamse boekenfanaten. Dit geldt zeker en vast voor leerkrachten. Voor hen organiseert BOEK.BE al sinds jaar en dag een speciale themadag. Hierop kunnen leerkrachten uit het secundair onderwijs massa's inspiratie opdoen tijdens boeiende lezingen en workshops over uiteenlopende thema's.

IMG_2714.jpg

Een woensdag namiddag op de boekenbeurs: druk maar aangenaam.

IMG_2734.jpg

Woensdag namiddag is voor veel jeugd de uitgelezen kans om eens, samen met vrienden en vriendinnen, een bezoekje te brengen aan dit boekenfeest.

IMG_2693.jpg

Traditioneel zijn er heel wat auteurs op de boekenbeurs present om hun nieuwste werk te promoten en te signeren. Een van hen was Vitalski.

IMG_2700.jpg

Ook Dimitri Verhulst kwam zijn nieuwe topwerk "Godverdomse dagen op een godversome bol" promoten.

IMG_2676.jpg

Zowat iedere bekende Vlaming heeft het de dag van vandaag: zijn eigen levensverhaal neergeschreven, veelal door zogenaamde ghostwriters. Hele rekken met boeken als "Ik Tom Bonen" zijn terug te vinden, waaruit men kan afleiden dat dit soort boeken mensen blijft aanspreken.

IMG_2746.jpg

Poëzie blijft vanzelfsprekend ook immens populair. De poëtische standen behoorden dan ook tot de drukst bezochte.

IMG_2686.jpg

Andere, niet zo doordeweekse vormen van litteratuur of variaties erop als kaligrafie vielen zeker bij het jongere publiek in de smaak.

IMG_2726.jpg

Vind je even je favoriete boek niet? Geen nood! Een 10-tal computers staan steeds ter beschikking om je de juiste richting te wijzen.

IMG_2721.jpg

Nieuw sinds dit jaar zijn de boekenverdiepingen. Hier vindt men allerlei randactiviteiten als lezingen, workshops, maar ook een heus kinderknutselatelier, waar kinderen zich , onder het toeziend oog van ervaren Antwerpse monitoren,naar hartenlust kunnen uitleven op een creatieve en speelse manier.

IMG_2742.jpg

Je haar op de boekenbeurs laten knippen op de stand van een groot Belgisch dagblad. Een geslaagde promotiestand!