Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

StampMedia reikt eigen perskaarten uit

StampMedia reikt eigen perskaarten uit

ANTWERPEN - Opwinding woensdagmiddag bij de medewerkers van StampMedia, het Antwerpse media-agentschap dat een stem wil geven aan de jeugd. De jonge journalisten – allemaal vrijwilligers tussen 16 en 26 jaar – kregen in het Internationaal Perscentrum hun eigen StampMedia-perskaarten uitgereikt. “Een vorm van erkenning, en daarvoor doe je het,” zei één van hen.

DSC_6424.jpg

(Foto Gil Plaquet)

“We willen ruimte geven aan jongeren, ook psychische ruimte. Zodat de stad van hén wordt, en zodat ze gehoord worden,” zei Leen Verbist, de Antwerpse schepen van Jeugd die StampMedia betoelaagt. “Jullie doen dat goed! Jullie maken echt nieuws dat belangrijk is voor jongeren, en dat helemaal vrijwillig!,” zei ze tot de jongeren.

De reportages die de jongeren maken – tekst, foto of video – worden aangeboden aan mainstream media zoals de Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad. Stukken die niet gepubliceerd raken zullen vanaf nu verschijnen op een eigen website: www.stampmedia.be

Springplank
Ook Phara de Aguirre was woensdag van de partij. “Ik ben blijkbaar te vroeg geboren. Toen ik jong was keek ik op naar Martine Tanghe en Bavo Claes, maar ik had er geen idee van dat ik ook zelf journalist kon worden. Als er in die tijd zoiets als StampMedia had bestaan, dan was ik misschien gemakkelijker in de journalistiek gerold.”

“Hopelijk kom ik jullie later tegen op de VRT, want die lijkt voorlopig meer op een Republikeinse dan op een Democratische Conventie,” zei ze met een knipoog naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze verwees daarmee naar de diversiteit die StampMedia hoog in het vaandel draagt.

Alternatief
De ceremonie werd afgesloten met de lokale hiphop van Nag & Toine en 2000Wat, twee groepen die onlangs in eigen beheer een CD uitbrachten. Hun label heet veelzeggend Eigen Makelij. De jonge artiesten willen op die manier ontsnappen aan de greep van de commerciële mediaindustrie.