Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Carrefour Mechelen geblokkeerd, de rechter weigert verzoekschrift

Carrefour Mechelen geblokkeerd, de rechter weigert verzoekschrift

Het is het derde weekend op rij dat vakbonden actie voeren aan verschillende Carrefour vestigingen. De vakbonden protesteren tegen de opening van een nieuwe Carrefour in Brugge. Deze hypermarkt wil de werknemers tegen lagere lonen en slechtere voorwaarden tewerkstellen dan hun collega's in andere Carrefour winkels. In Mechelen bleef de Carrefour de ganse dag dicht. Het eenzijdig verzoekschrift dat de direktie bij de rechter in Mechelen indiende is geweigerd.

Carrefour.jpg

Download: CarrefourMechelen.mov  (44.78 MB)

niet beschikbaar

Alhoewel ik het heel erg

Alhoewel ik het heel erg vind voor de werknemers van Carrefour en hun rechten wil helpen verdedigen en dit in de krant zette zodat heel het land dit weet ... (vrij te verspreiden zo u believe... op A3 in zwart wit.R/V

Ben ik vrij zeker (donot shoot the messenger!) dat Carrefour volledig failliet zal gaan, vermoedelijk begin volgend jaar; De kredietstop van de banken zal toenemen en men wil de mensen uithongeren... ik bespaar u de details... dit onderwerp is taboe...
Vakbonden zien machteloos toe alhoewel er hier of daar wel es een succes wordt behaald op de onrechtmatig op winst beluste aandeelhouders, lees in de SIOR in bijlage wat er in Lyon gebeurde!

Ik ben over dat nakend faillisement dan weer niet rouwig ...
Begrijp me niet verkeer... het kan nl echt een nieuw begin zijn zeker voor de werknemers.
Er zijn nl veel andere mogelijkheden en er is nood aan duurzame winkels. Ik hoop dat dit initiatief van een ex Ahold manager de professionals uit de sector kan inspireren.
Duurzaamheid is de sleutel...
We hebben bekwame mensen uit de grootwarenhuis zoals jullie nodig om een duurzaam distributie keten op te zetten met uitsluiting van het Casino kapitalisme van de voedingsbranche. Zes distributeurs die de markt bespelen is bloedje link. Gokken met eten ten koste van de werkende mensen ..... laten we ermee stoppen!
Liever vandaag dan morgen....

http://www.marqt.com/index2.php?p=

Dit concept is pas gestart...ik zeg niet dat het perfect is.
Direkt van producent naar consument en zoveel mogelijk bio of toch duurzaam en vooral lokaal met zo min mogelijk km op je bord. Een andere ethiek voor een andere politiek. Een op mensen en dieren maat. Eten moeten we toch.
Beter de gokverslaafden uitrangeren en verder doen op eigen kracht. De consument kan altijd kapitaal verstrekken door aandeelhouder te worden van een winkel.

Ik weet vanuit mijn beroep dat Carrefour op een groot leveranciers krediet draait. Ik wil daar uit principe niet aan leveren omdat het 'vetzakken' zijn. Wat doen ze nl;

Ze buiten niet alleen hun personeel uit maar vooral ook hun leveranciers die soms 2 a 3 maanden op hun geld moeten wachten contractueel vast gelegd.. Voor zo een mega afnemer doen leverenciers concessies in hun betalingsbeleid om maar te mogen leveren.
Terwijl zij zelf contant betaald krijgen!

De meeste winst die dat soort bedrijven maken zit um in speculatie op die geldstromen begrijp je? ze zetten die uit, dat verschil in moeten betalen aan de leverancier en innen zijn enorme bedragen, op drie maanden en ze gokken daarmee. Zo kunnen ze volledige containers fietsen en andere produkten ONDER de aankoopprijs verkopen en toch winst maken. Snap je het nog? Maar zie je ook het gevaar?
Een paar bad assets die over de kop gaan van de speculaties en wam de schappen blijven leeg. En dat gaat gebeuren.

Met dit systeem killen ze al hun leveranciers en concurenten.
in Frankrijk zijn al veel boeren die niet meer willen leveren.
Op een dag loop je daarmee tegen de lamp en die dag is nabij.
Ze zijn veel te ver gegaan daarmee; Hoogmoed komt voor de val;
Hun winst is meer virtueel en op papier dan echt;
Ze overleven dankzij het contante geld dat elke dag binnen komt;
Zelfs de auto industrie vraagt geld voor het bewaren van arbeidsplaatsen.. en dat de banken op de rand van failliet staan wie wou dat geloven toenwe dat een paar jaar geleden zeiden; Als je de geopolitiek bestudeerd begin je de grote lijnen te zien.

Hoe absurd kan een wereld draaien...
w8andC

Le Sior a3 en de Standaerd a4 gemaakt onder creative commons.

http://forum.politics.be/showpost.php?p=3801939&postcount=421
http://forum.politics.be/showpost.php?p=3802023&postcount=429