Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vakbonden houden Carrefour Kraainem halve dag gesloten

Vakbonden houden Carrefour Kraainem halve dag gesloten

Een tweehonderdtal actievoerders zijn er deze morgen in geslaagd om de Carrefour vestiging in Kraainem tot 11 uur gesloten te houden. Een hele overwinning in het huidige klimaat waar Carrefour gerecht, deurwaarders en ordediensten inschakelt om het verzet van de vakbonden tegen de sociale dumping die het bedrijf wil doorvoeren, te breken. Remember het conflict gaat over de oprichting door Carrefour van een vestiging waar het personeel 25 percent minder loon krijgt voor gelijk werk. Om 11 uur heeft de politie manu militari de vakbondsblokkade opgeruimd. Een vakbondsmilitant werd door de politie het ziekenhuis ingeslagen.

carrefour.JPEG

Download: carrefour.mov  (14.48 MB)

Tijd voor algemene nationale

Tijd voor algemene nationale acties!

Video in Flash formaat


Noot: We plaatsen de video's voorlopig ook op allerlei commerciele website tot we ze zelf in flash kunnen omzetten. We raden het gerbuik van die website welliswaar af omdat je veelal je rechten afstaat, in een omgeving met reclame publiceert, ..."