Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Netwerkavond voor allochtonen

Netwerkavond voor allochtonen

Over allochtonen hoor je meestal enkel iets als het negatief is. For a change eens een ander bericht...
Gisteren organiseerden we met een aantal meiden een netwerkavond voor 'allo's' (allochtonen, migranten, 'Nieuwe Belgen', of hoe je ze ook mag noemen) in Antwerpen. In Brussel zijn er heel wat netwerkinitiatieven voor allochtonen maar in Vlaanderen bestaat er weinig of niets. De Vlaamse netwerkclubs en netwerkavonden voor jonge professionals hebben een vrij hoge drempel en zijn ook vaak gewoon niet bekend. De bedoeling was dus jonge professionals van allochtonen origine op een informele manier bij elkaar te brengen. Kennismaken, ideeën uitwisselen voor projecten,...

De respons was enorm. En op de avond zelf was het een overrompeling. Een 40-tal mensen daagde gisteren op. Een gemengde groep van twintigers en dertigers van allerlei slag. Van jonge beginnende advocaten, economen, mensen uit de socio culturele sector, studenten,... uit vooral Antwerpen. Maar er waren ook enkelingen uit Gent, Sint Niklaas en Mechelen. Het het was een super toffe mix van mensen. De avond bestond uit een diner en de voorstelling van twee projecten uit de gemeenschap. Twee twintigers stelden hun bedrijf voor. Hoe ze ertoe gekomen, de netwerken die ze hebben aangesproken etc.

netwerk1.JPG
netwerk2.JPG
netwerk3.JPG
netwerk4.JPG
netwerk5.JPG

Mooi!

Volgende keer wil ik ook graag een uitnodiging!
;-)

Keltoum

Gepost door Keltoum
19.11.2008

Tags