Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

In De Roma: hommage aan volkzanger Wannes

In De Roma: hommage aan volkzanger Wannes

In zaal Roma in Antwerpen is zondag een plechtigheid gehouden voor zanger Wannes Van de Velde.De Roma zat afgeladen vol(zo'n 1.200 mensen).Velen volgden de hommage op een scherm in de inkomhal.

PICT0179.JPG

Er waren toespraken van onder anderen zanger Jan De Smet,galeriehouder Adriaan Raemdonck(Zwarte Panter),acteur Jan Decleir en gewezen stadsdichter Ramsey Nasr.De zanger werd geloofd om zijn echtheid en zijn non-conformisme.
Jan Decleir sloot zijn toespraak af met de woorden:"De wereld zou er veel slechter hebben uitgezien zonder jou,veel liefs,leve de kunst,leve Wannes Van de Velde."
Na de plechtigheid kon de kist gegroet worden door het publiek.Wannes wordt in intieme kring deze week begraven.

PICT0004.JPG
PICT0156.JPG
PICT0162.JPG
PICT0212.JPG
PICT0182.JPG
PICT0198.JPG
PICT0206.JPG
PICT0218.JPG
PICT0231.JPG
PICT0242.JPG
PICT0315.JPG
PICT0285.JPG

Selectief blind

Je bent naast de galeriehouder ook nog beton koning Janssens vergeten.
Er was enkele jaren terug een documentaire over een andere begrafenis waar de hypocrisie feest vierde. Deze was gemaakt door de Antwerpse cineast Robbe De Hert en lang ongewenst bij BRT en andere mainstream media.

Het ging toen maar om een wielrenner niet eens om een zanger die op teentje durfde trappen.
Maar het was tegelijkertijd hilarisch en droef om te zien hoe mensen, politici op kop hun graantje mee pikte op de lijkkist.

P geeft bvb geen snars om de idealen waar Wannes voor leefde. Hij denktin termen van beton en nog eens een werf afgewisseld met politiegeweld en hufterbestrijding. Juist datgene waar Wannes steeds tegen ageerde. En dat zal niet de enige hypocriet geweest zijn. Er zijn blijkbaar geen verslaggevers met lef meer anders hadden we wel iets anders dan een kist gezien.

Ook vandaag hoort men de vraag stellen waarom links geen mensen meer bereikt. Hoe zou men dat kunnen als men zwijgt, zo niet medeplichtig is aan hypocrisie, minachting en onmenselijkheid? Wie die onheilige drievuldigheid naloopt heeft niets te bieden dat heeft zelfs Wannes niet kunnen duidelijk maken. Hij deed anders moeite genoeg maar als men enkel kisten en geen mensen ziet is het hopeloos.