Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een maand met de vernieuwde indymedia.be

Een maand met de vernieuwde indymedia.be

Op 22 oktober 2008 ging een vernieuwde Indymedia.be in de ether. De vernieuwde Indymedia.be kreeg heel wat lovende commentaren over zich heen.

Zelf vind ik dat er hier en daar nog verbeteringen mogelijk zijn.
Waar bleven bijvoorbeeld de vertrouwde persberichten?
Wat doen we met aankondigingen voor activiteiten?
Wat mag er in de nieuwslijn, wat in de blog of in de media-blog?
Is media-watch een sport? Wat met corp-watch? Publicaties van instituten voor internationaal beleidsonderzoek? Of zijn enkel Humo, Knack, vrt en Mia Doornaert media?

Nogmaals mijn oproep om op deze site iets te voorzien waarbij media-netwerking niet uit de toon valt.
Op het verlanglijstje voor de Indy-sint:
- kalender voor activiteiten
- persberichten
- links

Andere voorstellen, opmerkingen of gewoon ronduit tevreden? Post hieronder uw reactie!

dat is zo en bovendien

Ik kan me wel vinden in deze opmerkingen.
Bovendien is het nodig dat organisaties als Vrede (Georges Spriet), Ludo de Barbander hierop de opinie van de organisatie 'kwijt kunnen'. Zeer interessant en buitengewoon verhelderend bij conflictsituaties (Georgië, ...)

Opinies & persberichten

Opiniestukken kunnen en krijgen ook nu reeds een aparte tag in de nieuwslijn. Maar het is aangewezen om ze ergens te bundelen, zoals gebeurde in de vorige versie van Indymedia.be. Hetzelfde geldt voor persberichten. De lancering van een campagnewebsite zoals toestand-kritiek.be kan hier bericht worden in de vorm van een persbericht!

NB: Vandaag is het overigens Internationale Dag tegen het Geweld op Vrouwen. Kan het 'In Memoriam' dat El Geronimo naar aanleiding hiervan op de website van ovl.indymedia.org plaatste ook op indymedia.be? Of wil iemand anders hierover een stuk schrijven? (Dan zal ik ervoor zorgen dat er hier op school niemand gediscrimineerd en niet gevochten wordt.)

Planning site

We zijn momenteel bezig met de web-planning voor de komende maanden. We werken een voorstel uit en leggen dat dan voor aan de medewerkers van Indymedia.be. Ik kan je al vertellen dat enkele van de bovenstaande zaken op de lijst staan (zoals een activiteitenkalender). Later meer!

Jo

Gepost door Jo
24.11.2008