Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

The Game, plan A ?

The Game, plan A ?

De jonge acteurs uit de Gazastrook kregen geen toestemming om de Gazastrook te verlaten om hun theaterstuk ‘The game’ op te voeren op onze podia. Daarmee werd opnieuw een stukje hoop om het isolement te doorbreken die mensen ginds dagdagelijks bikkelhard ervaren, aan flarden geschoten.

_L_L4600.jpg

The Game (meer foto's in het fotoverslag)

Plan B. Acteurs uit De Westelijke Jordaanoever studeerden parallel aan hun collega’s in de Gazastrook de theaterproductie ‘The game’ in, want ‘the show must go on’. Deze parallelle formule bleek een correcte inschatting van de realiteit.
Kortom, de resterende hoop van de jonge acteurs uit de Gazastrook en plan A gedeletet.

Op enkele van de foto’s in de fotoreportage zien we geprojecteerde portretten van de acteurs uit de Gazastrook. Op die manier waren ze er misschien toch een klein beetje bij.

De theatervoorstelling (uit de flyer).

Vier jonge mannen, ergens in het universum, beperkt in hun bewegingsvrijheid.
Ze lijken al hun tijd te steken in het obsessief identificeren en vervullen van
hun basisbehoeften. Deze obsessie is de nieuwe realiteit... iets anders doet er niet
meer toe. The Game -Het Spel- wie is eraan zet in deze tragikomedie...?
Het Palestijnse gezelschap Theatre Day Productions schreef ‘The Game’ in het voorjaar
van 2008 toen de blokkade van de Gazastrook dramatische proporties aannam. De hermetische afsluiting van alle grenzen, in en uit de Gazastrook, voor goederen als personen, leidde tot een ongeziene schaarste op de markt. Tot op heden duurt de blokkade die in juni 2007 begon nog steeds voort.
In regie van Jan Willems en geschreven door Jackie Lubeck.

We werden getrakteerd op een intense dynamische voorstelling. Het Arabisch kwam over als een melodisch klinkende taal. Bij wijlen weerklonk de taal als prachtige gezangen. Omdat de goede verstaander toch wel enkele woordjes nodig heeft, kregen we een Nederlandstalige boventiteling. Een terechte keuze.
De organisatie van het fascinerende en informatieve ‘avondje uit’ was een samenwerking van Broederlijk Delen, De Centrale en Victoria Deluxe.

Fotoreportage ...