Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Holebi's koel onthaald aan de Wollemarkt

Holebi's koel onthaald aan de Wollemarkt

Donderdagmorgen 18 december protesteerden een 40-tal actievoerders van de Holebifederatie en de holebi-jeugdbeweging Wel Jong Niet Hetero in Mechelen tegen de houding van het Vaticaan. Vandaag komt immers een verklaring ter stemming die oproept om holebiseksualiteit wereldwijd uit de strafwet te halen.

De ontwerpverklaring veroordeelt geweld, foltering, discriminatie, uitsluiting, stigmatisering en vooroordelen gebaseerd op seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Het veroordeelt tevens moord en executie, marteling, gevangenneming en het ontnemen van economische, sociale en culturele rechten op die gronden.

01.JPG
02.JPG
03.JPG
04.JPG
05.JPG

De optocht in Mechelen verliep in een ludieke sfeer. De manifestanten deelden foldertjes uit waarop de actie werd toegelicht en zetten hun protest kracht bij met fluitjes en T-shirts (met een passende verklaring voor de afkorting WJNH = 'Waakzaam Jeugdverbond tegen normaliteit en hokjesmentaliteit')

06.JPG
07.JPG
08.JPG
09.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG

Op de Wollemarkt, bij het Aartsbisschoppelijk paleis, werd een minuut stilte gehouden rond de regenboogvlag voor de slachtoffers van geweld tegen holebi's overal ter wereld. Daarna belden de actievoerders aan. Yvan Brys van de Holebifederatie: "Hans Geybels, woordvoerder van de kardinaal, had reeds aangekondigd dat deze niet aanwezig zou zijn. We hadden dan maar een gesprek met de heer Geybels aangevraagd, maar die bleek zelf ook afwezig. De deur werd geopend door de secretaris van de Aartsbisschop. Deze beweerde van niets te weten. Hans Geybels was volgens hem 'in vergadering' Het feit dat de secretaris volledig uit de lucht viel leek te bevestigen dat het Aartsbisdom liever niet met ons in gesprek gaat over dit onderwerp. Temeer daar op onze vraag of hij ons kort wou ontvangen de reactie stroef en afwijzend was. We konden hem enkel het pamfletje overhandigen dat ook aan de bevolking van Mechelen was uitgedeeld. Al bij al een koel onthaal terwijl we gehoopt hadden enige nuance te horen bij de starre houding van het Vaticaan. Blijkbaar wordt niet voor iedereen die aanklopt open gedaan aan de Wollemarkt."

14.JPG
15.JPG

holebi3

Je hebt toch de goedkeuring van die mannen niet nodig!
Laat ze rustig in hun bunker vastroesten.
Het leven draait perfect zonder hun bemoeienissen.