Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

10.000 betogers in Brussel eisen einde van aanval op Gaza

10.000 betogers in Brussel eisen einde van aanval op Gaza

Vanmiddag, op de laatste dag van het jaar, stroomden al voor 14 uur vele honderden actievoerders samen op het Brusselse Muntplein. Tegen de start van de betoging was de groep aangegroeid tot een paar duizend.

imgp0205.jpg

Onderweg bleven zich grote groepen betogers aansluiten, en uiteindelijk trok een mars van 10.000 mannen, vrouwen en kinderen richting Martelarenplein.

Daar werden nog een uur lang slogans geroepen, in een veelkleurige zee van vlaggen en spandoeken, waarbij de Palestijnse kleuren overheersten.

De organisatoren – een 50-tal verenigingen die begaan zijn met vrede en ontwikkeling – zijn erg verheugd over deze zeer grote opkomst. Die toont de brede verontwaardiging over de Israëlische agressie in de Gazastrook, met als drie ordewoorden: “Stop de bombardementen op Gaza, stop het embargo tegen de Palestijnen en stop het geweld tegen burgers, NU!”

De organisatoren roepen op voor blijvende mobilisaties zolang de bombardementen en blokkade van Gaza voortduren.

11.11.11, Aardewerk, AFD, Association Belgo-Palestinienne, Association Liégeoise des Juristes Démocrates, ATTAC Vlaanderen, AWSA Belgique, Broederlijk Delen, BRussells Tribunal, Centrale générale (FGTB), CNAPD, CNCD-11.11.11, COCAB, CODIP, Divers & Actief, FOS Socialistische Solidariteit, Génération Palestine, Groen!, GroenPlus!, Hand in Hand/Gent, Intal, Jesjoeroen Jodendom tegen Zionisme, Jong NV&A, KifKif, KP, LeCoTo, LEF, MIR-IRG, Mouvement Chrétien pour la paix, Mouvement Citoyen Palestine, Mouvement Ouvrier Chrétien (MOC), Netwerk Vlaanderen vzw, Oxfam Solidariteit-Solidarité, Oxfam Wereldwinkels, Pax Christi, PVDA-PTB, Rood UGent, SAP/LCR, Service civil international (SCI), Solidarité socialiste, Steungroep voor Rechtvaardigheid en Vrede in Guatemala, Uilekot, Union des Progressistes juifs de Belgique (UPJB), Vlaams Palestina Komitee, Vlaams-Socialistische Beweging, VODO, Vrede vzw, Vredesactie…

ELF DODE KINDEREN...

De periode dat het extreem rechtse zionisme er in lukte met haar "Holocaustfabriek" iedereen schuldig te maken die het niet eens is met de oorlogsmisdaden die de Terreurstaat Israël uitvoert, is voorbij. Israël is een racistische, fascistoïde, religieuze staat die een appartheidsregime in stand houdt. Die antisemitisme aanwakkert als dekmantel voor volkerenmoord.

In mijn stad Antwerpen leven heel wat Joden die het niet eens zijn met wat hun "beloofde land" aanricht. Ze zwijgen uit angst voor de zionistische terreur binnen hun gemeenschap. Zionisten, zoals de tot 1,5 jaar veroordeelde (witwassen) ex schepen Gantman (VLD) die met Dewinter (VB) praat over de handigste manier om Moslims het zwijgen op te leggen.

Uw "euro" kan misschien naar die fascistische zionisten gaan die gisteren van uit de lucht met een springlading van één ton een gezin met elf kinderen vermoordden. Slaap zacht...

terreur tegen gaza

hoe komt dat geen organisatie een klacht tegen israel indient bij de internationale rechtbank voor mensenrechten van den haag of de parket,wegens oorlogmisdaden en misdaden tegen de mensenheid?,zo houd men druk op de israel en ook in de media, zoals de advokaten tegen fortis en de belgische staat,
ik beschuldig onze politiekers, de europese eerste ministers en de amerikaanse amerikaanse president van negationisme, het ontkennen van de wrede misdaden tegen een onbeschermde bevolking in een concentratiekamp,israel dood de inwoners van gaza zoals konijnen,ik denk dat miljarden mensen leven nu in pijn en grote woede en op lange termijn zal wel schade brengen aan de medeplichtige oud-koloniale europese landen en usa.

manifestatie tegen de bombardementen in Gaza

Dankjewel voor dit verslag op Indymedia.