Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Dikke truien in het Antwerpse provinciehuis

Dikke truien in het Antwerpse provinciehuis

Op vrijdag 13 februari hielden verschillende instellingen een Dikke-truiendag. Ook het Antwerpse provinciehuis draaide de verwarming een paar graden lager, om energie te besparen en zo de CO2-uitstoot met zo’n 7% te verminderen. Ter compensatie droegen de personeelsleden een “dikke trui”.

Een gesprek met Els van Praet, beleidsmedewerkster Milieu en Natuur bij de provincie Antwerpen.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (1.19 MB)

dikke trui1.jpg

Truien voor kansarmen

Voor het eerst organiseerde de provincie ook een inzameling van dikke truien onder zijn werknemers. Die zullen op 11 maart geschonken worden aan kansarme mensen tijdens een voedselbedeling van vzw DAKANT (daklozenhulp Antwerpen). De werknemers van het Antwerpse provinciehuis krijgen in ruil voor een dikke trui een sjaal met het logo van de provincie Antwerpen cadeau.

Vierde jaar op rij

In 2005 organiseerde Milieuzorg Op School (MOS) van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie de eerste Dikke-truiendag. Sindsdien worden scholen en bedrijven elk jaar aangemoedigd om de verwarming een graadje lager te zetten. De Dikke-truiendag vindt al voor de vierde keer op rij plaats. In 2008 namen meer dan 800.000 Vlamingen deel aan de dag.

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder