Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jongeren ijsberen voor een goed doel

Jongeren ijsberen voor een goed doel

Op dinsdag 3 maart sprongen een 40-tal leerlingen uit het vierde jaar sociaal-technische wetenschappen van het Mater Dei instituut uit Brasschaat in het koude water van de ecologische zwemvijver in het Deurnese Boekenbergpark. De leerlingen lieten zich sponsoren voor hun frisse duik en het geld ging naar het goede doel. De jeugd van tegenwoordig is dus best begaan met het lot van anderen. Een gesprek met Ingrid Kolgen, lerares aan het Mater Dei instituut, en met enkele leerlingen uit het vierde jaar sociaal-technische wetenschappen.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (1.32 MB)

ijsberen (2).jpg

480 euro voor Chiro en UNICEF

Met hun ijskoude duik zamelden de leerlingen uit twee klassen van het Mater Dei instituut zo’n 480 euro in. De 300 euro opbrengst van de ene klas gaat naar UNICEF, de andere klas schenkt haar 180 euro aan de heropbouw van de lokalen van Chiro Driehoek. Die werden ongeveer een jaar geleden getroffen door een brand, en zijn totaal verwoest.

Idee van de leerlingen

Het iniatief voor de sponsoractie kwam van de leerlingen van het Mater Dei instituut zelf. Na een reeks lessen over mensen- en kinderrechten wilden ze zelf ook iets doen voor het goede doel. Door een vakoverschrijdende opdracht in het vierde jaar met als thema “ijskoud” kwam het idee om te gaan ijsberen. De plaatselijke “Deurnese ijsberen” hielden toezicht tijdens de ijskoude duik.

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder