Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Allochtone moslima vinden moderne emancipatie in de Koran terug

Allochtone moslima vinden moderne emancipatie in de Koran terug

Volgens senior onderzoekster Trees Pels vinden allochonte moslima (in Nederland) het antwoord tot emancipatie, in een moderne zin, in de Koran terug. Zelfstandig op zoek gaan naar geloofsvragen en die in de de Koran tgerugvinden betekent voor deze vrouwen een inruilen met de vanoudsher loutere gehoorzaamheid aan hun man. Ze doen dingen niet omdat hun man dat wil, maar omdat ze vinden dat dit goed is vanuit hun interpretatie van hun geloof. Oudere generaties moslima en de eigen mannen van deze geëmancipeerde vrouwen gaan op hun beurt in eenzelfde richting denken, aldus Pels die dit een postieive maatschappelijke evolutie vindt.

De video van het interview (met Manuela Kalsky) vind je hier ...

Thierry Limpens is activist voor www.thabor.org

koran-exegese?????

Prima zo kun je alles uitleggen. "Ze doen dingen niet omdat hun man dat wil, maar omdat ze vinden dat dit goed is vanuit hun interpretatie van hun geloof." Duh!!!!?
... zeg er meteen bij dat dit geloof geënt is op een exclusief anti-emancipatorisch patriarchaal maatschappijbeeld.

Thierry

Gepost door Thierry
04.03.2009