Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Milow & Novastar op 40ste editie van Pinkpop

Milow & Novastar op 40ste editie van Pinkpop

Gisteren werd in een overvol Paradiso in Amsterdam de programmatie voorgesteld van de 40ste editie van Pinkpop. Ruim 2 uur lang werden publiek en pers getrakteerd op een een schare van bekenden die Jan Smeets kwamen feliciteren met de verjaardag van zijn festival. Urbanus zorgde voor de vrolijke noot op de persconferentie en Raymond zocht er nog steeds naar de liefde in een Amsterdamse versie van ‘Je Veux L’amour’. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Pinkpop 2009 wordt een feesteditie.

Milow - Persconferentie Pinkpop.JPG

Milow op de persconferentie

Bruce Springsteen, die nooit op festivals optreedt zal, met zijn E-STREET BAND, als afsluiter van de eerste dag (zaterdag 30 mei) een drie uur durend optreden verzorgen.

Jan Smeets benadrukte dat de 40ste Pinkpop vooral een Pinkpop moet worden en geen overzicht van de voorbije 40 jaar. Daarom werd er voor de zondag en maandag programmatie gekozen voor een stevige mix van jong en oud geweld

Depeche mode sluit de zondag af. Op Pinkpop zal de band een mooie mix maken van oude hits (die het publiek onvermijdelijk wil, en zal horen) en het nieuwe materiaal. Bij Depeche Mode live is kwaliteit in elk geval gegarandeerd! Speciaal voor hen wordt het podium groter zodat zij hun lichtshow ten volle kunnen brengen.

Op maandagavond is het aan Snow Patrol om het licht uit te doen als afsluiter van Pinkpop 2009.

De band Snow Patrol heeft met ‘Chasing Cars’ en ‘Shut Your Eyes’ twee van de grootste hits van Pinkpop 2007 op hun naam staan. Maar het waren niet alleen deze singles die voor de grote doorbraak van deze Noord-Ierse/Schotse band gezorgd hebben, het fantastische album “Eyes Open” (platina status), hun optredens op Lowlands (2006), op Pinkpop (2007), en in de uitverkochte Heineken Music Hal (2007) hebben bewezen dat Snow Patrol bezig is om Nederland te veroveren. En dat gaat zeker lukken met ”A Hundred Millions Suns”, het nieuwe album van de band.

Belgen op Pinkpop
NOVASTAR is helemaal terug. Na vier jaar werken in de luwte kwam “Almost Bangor” uit, het derde album van de band rond singer-songwriter Joost Zweegers. Dit album werd in Nederland zeer goed ontvangen door zowel pers als publiek. En ook op live gebied heeft Novastar het afgelopen jaar eens te meer bewezen tot de absolute top te behoren. Vorig jaar lukte het net niet maar dit jaar staan ze op pinkstermaandag op het hoofdpodium.

MILOW, die bij ons al met twee albums op nummer 1 in de album charts stond, diverse hitsingles
had en onlangs nog een record aantal MIA Awards in de wacht sleepte lijkt nu ook in Nederland definitief doorgebroken te zijn. Zijn hitsingle 'Ayo Technology' stond ook in weken lang in Nederland op nummer 1 in de singles charts. Nu lijkt het erop dat Milow ook de rest van Europa gaat veroveren maar eerst staat hij op Pinkpop

De 40ste jubileumeditie zal in 2009 weer als vanouds plaatsvinden in het Pinksterweekend van 30 mei, 31 mei en Pinkstermaandag 1 juni. De 3de editie van PINKPOP CLASSIC staat gepland op zaterdag 15 augustus. Kaarten voor het festival gaan vanaf zaterdag 7 maart in de verkoop.

ZATERDAG 30 MEI: 15.00-23.00 UUR
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
THE KILLERS * CHRIS CORNELL
ELBOW * ME FIRST AND THE GIMME GIMMES
KINGS OF THE DAY * JUST JACK

ZONDAG 31 MEI: 13.00-23.00 UUR
DEPECHE MODE
PLACEBO * MADNESS * VOLBEAT * MILOW
KEANE * JAMES MORRISON * MARIA MENA * DE STAAT
PENDULUM * WHITE LIES * KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST

PINKSTERMAANDAG 1 JUNI: 12.00-23.00 UUR
SNOW PATROL
ANOUK * FRANZ FERDINAND * AMY MACDONALD * NOVASTAR
THE KOOKS * DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG * BILLY TALENT SHINEDOWN * THE TING TINGS * KATY PERRY
THE SCRIPT * THE ALL-AMERICAN REJECTS