Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een ode aan de onbekende mens zonder papieren

Een ode aan de onbekende mens zonder papieren

Op 18 maart is het een jaar geleden dat de regeringsovereenkomst getekend is en in die overeenkomst stond een engagement dat er snelle regularisatiecriteria komen maar één jaar na datum is er nog niets daarvan in huis gekomen. Een platform van middenveldorganisaties, vakbonden, religieuze instellingen, universiteiten en hogescholen trekken aan de alarmbel. Er moet dringend iets gedaan worden om het dossier dat al jaren op tafel ligt te deblokkeren. Daarom een actiedag met een betoging aan de Beurs, een containerplatform op het Muntplein met informatie en activistisch entertainment.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (9.48 MB)

regulnu.jpg

Het Rits staat al enkele dagen met een container op het Muntplein. In en op de container brengen kunstenaars en studente een hele dag een 'ode aan de mensen zonder papieren. We bezoeken het Muntplein en de betoging aan de Beurs. Hendrik De Smedt, docent aan het Rits geeft meer uitleg over het containerplatform. Verder hoor je in de reportage Geert Six van de Unie der Zorgeloze, een studente van de VUB, Myriam, een vrouw zonder papieren, Lieven Van Kerckhove van de organisatie Recht op Migratie en muziek van Malick Pathe Sow.