Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Laatste namen bekend voor Pinkpop 2009

Laatste namen bekend voor Pinkpop 2009

PROGRAMMA PINKPOP 2009 COMPLEET
De laatste namen voor de 40ste editie van Pinkpop werden vandaag bekend gemaakt.

Opvallend is daarbij de Limburgse popgroep ROWWEN HEZE. Het Nederlandse provinciebestuur van Limburg betaalt de gage van de groep en biedt deze aan bij gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Pinkpop.
Rowwen Heze verklaarde al eerder dat ze met een spetterende show niet zouden misstaan op 40 jaar Pinkpop. Hun wil werd ingewilligd en hun optreden staat gepland op de zondag.
Voor Zaterdag werden de Engelse groep Noisette toegevoegd aan het programma. NOISETTES, met de charismatische zangeres Shingai Shoniwa als frontlady, staan als eerste in de tent.
Pinkstermaandag is de klassieke topdag en deze wordt dit jaar extra stevig met de Zweedse rockband MANDO DIAO. Zij zijn momenteel zeer populair bij onze Oosterburen & willen met hun optreden op Pinkpop alvast de lage landen veroveren. Zij komen hun vijfde album “Give Me Fire” presenteren.

MANDO DIAO.jpg

ZATERDAG 30 MEI: 15.00-23.00 UUR

BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

THE KILLERS * CHRIS CORNELL

ELBOW * ME FIRST AND THE GIMME GIMMES * KINGS OF THE DAY

DR.LEKTROLUV * JUST JACK * NOISETTES

ZONDAG 31 MEI: 13.00-23.00 UUR

DEPECHE MODE

PLACEBO * MADNESS * VOLBEAT * MILOW

KEANE * JAMES MORRISON * MARIA MENA * ROWWEN HEZE * DE STAAT

PENDULUM * WHITE LIES * THE RIFLES * KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST * YOU ME AT SIX

PINKSTERMAANDAG 1 JUNI: 12.00-23.00 UUR

SNOW PATROL

ANOUK * FRANZ FERDINAND * AMY MACDONALD * NOVASTAR * THE GASLIGHT ANTHEM

THE KOOKS * DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG * BILLY TALENT * MANDO DIAO * SHINEDOWN

THE TING TINGS * KATY PERRY * THE SCRIPT * HOLLYWOOD UNDEAD * THE ALL-AMERICAN REJECTS

PRESENTATIE: GIEL BEELEN en ERIC CORTON

wijzigingen programma voorbehouden

40 JAAR PINKPOP
Pinkpop zal in 2009 voor de 40ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 22ste keer plaatsvinden. De afgelopen drie edities waren volledig uitverkocht en in totaal is Pinkpop 19x uitverkocht geraakt. De voorverkoop is reeds gestart op zaterdag 7 maart via de bekende voorverkoopadres­sen. Dagkaarten kosten 75 euro en een weekendkaart (inclusief kamperen) kost 140 euro exclusief de servicekosten. De losse dagkaarten voor de zaterdag zijn volledig uitverkocht. Nadrukkelijk wil de organisatie onderstrepen dat daarmee niet de zaterdag is uitverkocht omdat er immers nog weekendkaarten (inclusief kamperen en inclusief de zaterdag) te koop zijn.