Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eduardo Galeano heeft dankzij Chavez & Obama eindelijk een bestseller

Eduardo Galeano heeft dankzij Chavez & Obama eindelijk een bestseller

Zowat 28 jaar geleden schreef Eduardo Galeano "een aderlating van een continent". Galeano vertelt er hoe het Amerikaanse continet werd leeggeplunderd door de koloniale mogendheden die daarbij geen enkele wreedheid schuwden.
Het boek is 28 jaar oud en is zowat een standaard werk van iedereen die de moderne geschiedenis van zowel het Europese als Amerikaanse continent wil begrijpen.

De Venezolaanse president Chávez deed gisteren tijdens een top van de Organisatie van Amerikaanse Staten het boek cadeau aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Waardoor het boek van de ene dag op de andere een bestseller werd. Op de online boeken winkel Amazon.com staat het boek vandaag immers op tweede plaats in de bestseller lijst. http://www.amazon.com/gp/bestsellers/books
Enkel dagen geleden stond het boek nog op plaats 54.295

Obama liet reeds weten dat hij de Spaanse taal niet machtig is. Gezien het succes van het boek zal de Amerikaanse president zich dan wel de Engelse versie van het boek aanschaffen.

Als Obama door het boek even geraakt wordt als ik dan gaan we interessante tijden te gemoed.

Noot: Ik weet niet of de Nederlandstalige versie van het boek nog beschikbaar is. Maar EPO gaf in 2004 een vertaling uit van een recenter werk van Galeano: "Ondersteboven".

han

Gepost door han
19.04.2009

Tags