Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

G20 Londen: Climate Camp

G20 Londen: Climate Camp


Tijdens de G20 protesten begin april in Londen organiseerden de milieu-activisten ook een Climate Camp in het centrum van Londen. Met het Climate Camp willen ze hun protest uiten tegen de schandalige emissiehanel. Landen met beperkingen qua uitstoot van schadelijke gassen kopen gewoon extra credits bij andere landen. Een misleidend handeltje volgens de activisten. De klimaatopwarming wordt hiermee helemaal niet teruggedrongen. Integendeel men verdient er zelfs geld aan.

Het geïmproviseerd Climat Camp werd verschillende malen omsingeld door de politie en het ging er vaak hardhandig aan toe. Verschillende betogers kregen zonder aanleiding klappen met het politieschild. Het Legalteam noteerde de getuigenissen en maakte ook deze video over het kamp en de agresie van de politie. Eerder al toonden videobeelden hoe de toevallige voorbijganger Ian Thomlinson tijdens de G20-protesten niet zomaar in elkaar was gestuikt zoals de politie had gezegd. Maar eerst werd geslagen en hardhandig geduwd.
Keltoum

Gepost door Keltoum
21.04.2009

Tags