Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Zeven redenen om zondag naar het Belgavox-concert te gaan

Zeven redenen om zondag naar het Belgavox-concert te gaan

Zondagnamiddag kan je in de schaduw van het Atomium genieten van het eerste Belgavox Concert. In vier uur tijd zullen meer dan 50 Belgische artiesten de revue passeren. Zeven redenen om er bij te zijn.

logo_belgavox.jpg

Omdat je volledig gratis op een mooie locatie meer dan 50 Belgische artiesten kan zien.

Omdat die wel weer hun best zullen doen om enkele memorabele onuitgegeven duo's te vormen (remember Koen Wauters & Tom Barman die België zongen tijdens het 0110-concert in Antwerpen).

Omdat je ook eens Waalse groepen kan ontdekken. Suarez, Sttellla of Eté 67 zijn niet meteen groepen die grijs gedraaid worden op Vlaamse radiozenders. Terecht? Oordeel zelf.

Omdat Belgavox een duurzaam vervolg wil breien aan 0110. Het concert op 17 mei is het eerste grote evenement, maar de komende maanden en jaren zouden we nog meer moois mogen verwachten van de vzw Belgavox.

Omdat Belgavox de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België wil versterken. En dat zijn nu net de dingen die we hard nodig zullen hebben als de regering het tekort op de begroting van 15 miljard euro wil gaan bestrijden. Of zoals schilder Luc Tuymans het zei tijdens de persvoorstelling van Belgavox: “Een splitsing van België zal extreme gevolgen hebben voor onze sociale zekerheid.”

Omdat de huidige communautaire luwte wellicht stilte voor de storm is. Enkele verrassende verkiezingsuitslagen, een nieuwe politieke impasse en de splitsingsgeest is zo weer uit de fles.

Omdat verzuurde Vlaams-nationalisten altijd zo gepikeerd reageren op de woorden solidariteit en respect als ze in één zin gebruikt worden met België. Zuurtje Johan Sanctorum roept meteen op tot een boycot van alle sponsors van het Belgavox-concert en ziet in het gebeuren een complot van oude elites met vertakkingen tot in het paleis van Laken die “het naiefste deel van onze gitaarpopulatie voor hun kar spannen”.

Meer info:
http://www.belgavoxconcert.be

Ik wist niet dat onze

Ik wist niet dat onze nationale schilder nu ook al expert sociale zekerheid was.

Gemiste kans!

Belgavox kiest blijkbaar voor een affiche die niet representatief is voor de maatschappij en blijft blind voor elke vorm van echte multi-culturaliteit.

GEEN hiphop op de affiche
GEEN soul op de affiche
GEEN r&b op de affiche

Tja hier in België is daar geen scene voor zeker.
Terwijl het wel de top selling genres zijn…
Tiens, tiens.

Hiermee toont dit landje hoe klein hun ruimdenkendheid hier wel is.

PS Onthutst moet ik vast stellen dat Indymedia een "Parental explicit policy" toepast.
Schuttingstaal wordt geweerd ook al was die in het kader van hiphop gepast.
Weinig gevoel voor humor en nuance.
Foei! en een welgemeende Fck U voor aan de censor!