Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blij met Indymedia

Blij met Indymedia

Het waren me een laatste dagen wel in medialand... de geanimeerde betoging van 50.000 mensen in Brussel tegen het afwentelen van de gevolgen van de crisis op de werknemers liet een stevige indruk op me na. Er was veel sfeer, geen onveilgheid, ontelbaar veel verschillende delegaties, ballonnen, muziek en drank. De kwaadheid werd er als het ware uitgezongen.
Deze betoging had dezelfde slogan als de G20 manifestatie op 28 maart in London nl. 'Put People First' en was een tweede in een reeks van 4 waartoe het Europese vakverbond ETUC had toe opgeroepen. In tegenstelling tot in London waren de niet-gouvernementele organisaties in Brussel beduidend minder sterk aanwezig en ik vraag me af waar hetgeen wat ze voorheen gemeenschappelijk hadden naartoe is.
In Madrid kwamen 150 000 mensen samen, in Praag 30 000 en Berlijn 100 000, een totaal dus van 330 000 mensen die op straat komen voor een nieuwe sociale deal. Als ik naar het radionieuws luister op vrijdagavond hoor ik een correct verslag met enige andere item een onderzoeksbureau dat een onderzoek doet bij 10 000 mensen dat zegt dat ze tevreden zijn met hun huidige levenssituatie. Ik lees ook niets in de krant De Morgen, de website van De Standaard spreekt oorspronkelijk van 'enkele tienduizenden' onderaan op de pagina, de Mexicaanse griep had nl. een tweede 'slachtoffer' in België... Ik ben blij dat ik Indymedia kan lezen waar sociale bewegingen zich wél nog kunnen uiten.

Olivier

Gepost door Olivier
18.05.2009

Tags