Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

28 columnisten schrijven maand lang niet voor De Morgen

28 columnisten schrijven maand lang niet voor De Morgen

28 columnisten en losse medewerkers schorsen een maand lang hun bijdragen aan De Morgen. Ze doen dat uit protest tegen het ontslag van de “de meest onafhankelijke geesten” van de krant.

Het gaat om een zeer bonte verzameling columnisten en losse medewerkers. Onder hen mensen als Dimitri Verhulst, Wouter Deprez, Filip Joos, Paul De Grauwe, Benno Barnard, Carl Devos, Marc Didden, Jos Geysels, Marc Hooghe, Rik Torfs en Luckas Vandertaelen. Een lijst namen die Klaus van Isacker niet meteen zal kunnen afdoen als “linkse intellectuelen”.

“Wij vinden het volstrekt onaanvaardbaar dat een krant die zich altijd op zijn onafhankelijkheid en tegendraadsheid beroept, de meest onafhankelijke geesten de laan uitstuurt. Uit protest zeggen wij een maand lang onze medewerking aan de krant op. In die periode verwachten wij dat de directie de onderhandelingen heropent”, zegt de groep in een bericht aan Belga.

yes!

Eindelijk barst de solidariteit los! Mooi voorbeeld van de columnisten! En nu strijden voor een onafhankelijke krant, zodat we geen toestanden meer meemaken als vorige week, toen de europese vakbondsbewegin GEEN ENKELE vermelding kreeg in dit ´progressief dagblad´.