Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het Ministerie van Wooncrisis heeft de oplossing: tentenkampen voor de armen

Het Ministerie van Wooncrisis heeft de oplossing: tentenkampen voor de armen

Vandaag werd in Brussel, op een desolaat terrein in de buurt van de VRT-toren aan de Reyerslaan, een camping ingehuldigd. Het Ministerie van Wooncrisis stak via deze actie de draak met het totale mislukken van het huisvestingsplan van de Brusselse regering.

Vijf jaar geleden kondigde de regering van Charles Picqué fier aan dat zij van de oplossing van de wooncrisis haar prioriteit zou maken. Het vlaggeschip van de woonpolitiek werd het huisvestingsplan van Staatssecretaris Francoise Dupuis. De bedoeling was om in vijf jaar tijd 5000 nieuwe woningen te bouwen. Zeer ambitieus, maar ver van overdreven, als je weet dat er momenteel 40.000 gezinnen op de wachtlijst staan in Brussel.

Het plan is een flop geworden. Nog geen 200 van de beloofde 5000 woningen zijn klaar. Het Ministerie van Wooncrisis, een beweging die de strijd wil aanbieden met de stijgende huurprijzen en de lange wachtlijsten voor sociale woningen, bond de kat de bel aan. Op een van de terreinen waar normaal een honderdtal woningen hadden moeten gebouwd zijn werd vandaag het “plan B” gelanceerd. De Minister van Wooncrisis kwam er het lintje doorknippen van een eerste camping, die een duurzaam en sociaal alternatief moet bieden voor het mislukte huisvestingsplan. De Minister verheugde zich in het falende beleid van de Brusselse regering, waardoor tientallen bouwrijpe terreinen nu beschikbaar kwamen als kampeerterrein voor de armste Brusselaars.

Een vijftigtal actievoerders was erbij om mevrouw de Minister een warm applaus te geven voor dit gewaagde en ambitieus plan.

Meer inlichtingen: www.wooncrisis.be