Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een duizendtal 'Mensen Zonder Papieren' betogen in de straten van Brussel

Een duizendtal 'Mensen Zonder Papieren' betogen in de straten van Brussel

BRUSSEL - Verschillende organisaties hadden vrijdag opgeroepen tot een nationale manifestatie voor de mensen 'zonder Papieren' in de Brusselse straten.
(Bekijk ook Deel 2)

IMG_7174.JPG

Opmerkelijk, de aanwezigheid in de mars van een tiental advocaten. Een delegatie werd op het einde van de betoging ontvangen bij Annemie Turtelboom. Het liedje is bekend, want ze kwamen naar buiten zonder betere resultaten.

Tot op vandaag worden mensen zonder papieren verder in de illegaliteit geduwd, omdat het regeerakkoord - afgesloten in maart 2008 - niet uitgevoerd wordt.

Sinds 18 maart wachten ze op deze regering om een oplossing te bieden voor de wanhopige situatie van werknemers zonder papieren. Daarvoor volstaat een simpele toepassing van het regeerakkoord. Dit regeerakkoord voorzag een regularisatie van mensen zonder papieren die werk hebben, van hen die al jaren wachten op een definitief antwoord op hun asielaanvraag, en van degenen die zich uitstekend hebben geïntegreerd in ons land.

Ze stonden er vrijdag om dit wanbeleid aan de kaak te stellen.Om te eisen dat eer een rechtvaardige,correcte en realistische regularisatie komt van persnen die geïntegreerd zijn in Belgïe maar geen verblijfsvergunning hebben.Dat was de boodschap dat ze vrijdag brachten aan Minister Turtelboom,verantwoordelijk voor Asiel en Migratie.
Tevergeefs dus.
Bekijk ook deel II voor de foto's.

IMG_7279.JPG
IMG_7298.JPG
IMG_7321.JPG
IMG_7384.JPG
IMG_7388.JPG
IMG_7413.JPG
IMG_7445.JPG
IMG_7458.JPG
IMG_7469.JPG
IMG_7486.JPG
IMG_7490.JPG
IMG_7520.JPG
IMG_7539.JPG
IMG_7551.JPG